Тъй като електрическите крушки с нажежаема жичка вече са забранени, един фен е натрупал 4826 крушки, за да му стигнат до 100-те

...
LED крушките трябва да спестяват пари на потребителите, като същевременно
Коментари Харесай

LED крушките трябва да спестяват пари на потребителите, като същевременно щадят околната среда, част от причината, поради която федералното правителство ефективно забраниха старомодните крушки с нажежаема жичка на 1 август. Но един 25-годишен не планира скоро да премине, след като натрупа 4826 крушки с нажежаема жичка - число, което той изчислява, че трябва да му стигне 75 години.

„Ако доживея до 100 години, ще изхабя всичките си електрически крушки“, каза Кевин Шмид, софтуерен инженер в Портсмут, Ню Хемпшир, пред CBS MoneyWatch.

Шмид каза, че е започнал сериозно да колекционира крушки с нажежаема жичка едва това лято, когато се разтревожил, след като научил за ограниченията на Министерството на енергетиката, които забраняват производството и продажбата на традиционни крушки в САЩ. Първоначално той мислеше, той щеше да купи две опаковки от 24 и да „очаква деня“, но след това реши, че ще има нужда от различни видове крушки за осветителните тела в дома си, като крушки за полилей, трилентови крушки и осветление под стълбите.

хвърляне на светлина върху техните проблеми със светодиодите, като трептене, лошо цветопредаване и живот на крушката, който е много по-малък от рекламирания. Разочарованието от светодиодите дори предизвика статия в New York Magazine, която нарече крушките „още едно нещо, което обещава прекалено много и не изпълнява достатъчно“.

$1700 в електрически крушки

Технически, Министерството на енергетиката не забрани крушките с нажежаема жичка. По-скоро той увеличи минималния стандарт за ефективност, който беше определен съгласно закон от 2007 г., наречен Закон за енергийната независимост и сигурност, който определя политики, насочени към модернизиране на електроенергийната мрежа на нацията и намаляване на потреблението на енергия. Повечето старомодни крушки не отговарят на тези стандарти и може да не се произвеждат.

Правителството отбелязва, че някои крушки с нажежаема жичка, като лампи против насекоми и такива, които се поставят във фурни, са освободени от правилата.

Все пак от практическа гледна точка новите стандарти означават отпадането на крушките с нажежаема жичка, които се връщат към пионерските разработки на шотландския изобретател Джеймс Бауман Линдзи през 1830 г., както и Томас Едисън, Албън Ман и Джоузеф Суон в края на 19-ти век.

Поне в домакинството на Szmyd тази история ще продължи да живее години напред. Той похарчи около 1700 долара, или еквивалента на една от заплатите си, за да натрупа крушки от старата школа. „Ако ме попитахте преди година „Какво мислите за стандартния Phillips A19?“, щях да ви погледна като луд“, каза той.

Той се свърза с редица източници за намиране на крушките, включително магазините за хардуер, които ги маркираха преди забраната, както и списъка на Крейг. Szmyd също се свързва с любители, които са фенове на крушките с нажежаема жичка.

„Никой не е колекционирал коли преди първият Model T да излезе от производство“, отбеляза той.

Шмид добави, че въпреки че работата му е съсредоточена върху компютрите и кодирането, той често се стреми да отдели технологиите от останалата част от живота си, отбелязвайки, че кара Crown Victoria от 2006 г. и Jeep Cherokee от 1999 г.

>

„Много неща станаха твърде ненужно сложни – никой не се нуждае от компютър в хладилника си“, каза той.

„Забавен подарък“

Попитан дали някога ще препродаде някои от своите крушки, Szmyd каза, че е малко вероятно, като се има предвид, че федералната забрана идва с глоба от $542 за продажба на крушки, въпреки че хората все още могат да използват всички крушки с нажежаема жичка, които са притежавали преди новите правила да влязат в сила през август.

„Повечето от тях са за моя собствена употреба“, отбеляза той. „Подарих някои на приятели – това е забавен подарък сега, когато хората разбраха за моето хоби с електрически крушки.“

Попитан какво смятат приятелите и семейството му за предлаганите от него крушки, той каза: „Родителите ми ме подкрепяха – всички споделяме едно и също: „Нека се върнем към добрите стари времена на писалката и хартията и защо колата ми издава звуков сигнал, когато прекрача манталитета на границата“, каза той.

Szmyd добави: „Бих казал, че приятелите ми смятат, че това е смешно ексцентрично нещо, което правя, и партньорът ми наистина го харесва“, отбелязвайки, че неговият партньор ще търси електрически крушки в магазините на Goodwill и други места.

„Ако някой вземе нещо настрана от тази история и иска практичен съвет, LED коледните светлини, баластът в самите крушки, са твърде малки, за да произведат постоянно сияние в диода, така че те са по-податливи на трептене от всеки друг тип крушки“, отбеляза той. „Опитайте се да намерите няколко лампи с нажежаема жичка.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР