Тъй като е все по-вероятно Обединеното кралство да напусне Европейския

...
Тъй като е все по-вероятно Обединеното кралство да напусне Европейския
Коментари Харесай

ЕС завършва подготовката за евентуален сценарий на Брекзит без споразумение на 12 април

Тъй като е все по-вероятно Обединеното кралство да напусне Европейския съюз без съглашение на 12 април, Европейската комисия приключи подготовката си за сюжет на излизане без съглашение. В същото време тя продължава да поддържа администрациите при техните подготвителни дейности и настоятелно приканва всички жители и предприятия от Европейски Съюз да продължат да се осведомят за последствията от възможното осъществяване на сюжет на излизане без съглашение, както и да завършат подготовката си за подобен сюжет. 

При сюжет на излизане от Европейски Съюз без съглашение Обединеното кралство ще се трансформира в трета страна без съществуването на преходни договорености. Цялото първично и вторично законодателство на Европейски Съюз ще спре да се ползва във връзка с Обединеното кралство от този миг нататък. При подобен сюжет връзките на Обединеното кралство с Европейски Съюз ще се уреждат от общото интернационално обществено право, в това число разпоредбите на Световната комерсиална организация. Аналогично жителите на Обединеното кралство към този момент няма да бъдат жители на Европейския съюз. Те ще подлежат на спомагателни инспекции, когато пресичат границите, с цел да влязат в Европейския съюз. 

От декември 2017 г. Европейската комисия се приготвя за сюжет на излизане без съглашение. Тя публикува 90 вести за готовност и 3 съобщения и внесе за разглеждане 19 законодателни оферти. Европейският парламент и Съветът са приели или са се договорили за 17 от тях. Понастоящем е в ход формалното приемане от Европейския парламент и от Съвета на всички тези досиета. Очаква се две оферти да бъдат навреме финализирани от двата съзаконодателя.

Държавите членки се приготвят интензивно и на национално ниво. Тук могат да бъдат открити обзор на правата на престояване в страните — членки на ЕС-27, както и директни връзки към националните уеб страници, отдадени на готовността.

За да научат повече за методите, по които могат да се приготвят за сюжет на излизане без съглашение, жителите на Европейски Съюз могат да се свържат с Europe Direct по всевъзможни въпроси: те могат да позвънят гратис на номер  00 800 6 7 8 9 10 11 , без значение от това къде се намират в Европейски Съюз, на всеки формален език на Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР