Столична община предоставя безвъзмездно на СДВР терен в район Красна

...
Столична община предоставя безвъзмездно на СДВР терен в район Красна
Коментари Харесай

Незаконно сметище в София се трансформира в паркинг на СДВР

Столична община дава безплатно на Столична дирекция на вътрешните работи терен в регион „ Красна поляна “, който ще се употребява за предпазване на конфискувани коли на пияни и дрогирани водачи. До момента парцелът е бил трансфорат в нелегално бунище, на което са се горили боклуци.

„ Това е проблем, неглижиран в продължение на години от предходната администрация на Столична община. Това бунище е почистено преди 2 седмици. Сега наподобява по този начин. Това е проблем и на цяла София. Ежедневно тук се горят голям брой боклуци, които замърсяват въздуха и околната среда. Решаваме няколко казуса едновременно с едно деяние. Повишаваме сигурността в региона, качеството на софийския въздух и се оправяме с противозаконните сметища “, изясни ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров.

Той изрази големи благодарности към районния кмет на „ Красна поляна “ - Димитър Петров, който по думите му за 6 месеца е решил проблем, който съществува към този момент от десетилетие.

„ Цялостната концепция на плана е да създадем един огромен паркинг, който да е за арестуваните коли, които сега се ситуират пред районните ръководства. Първият проблем, който решаваме, е с противозаконното бунище. Второ – ще решим казусът с отнетите коли, ще освободим места за паркиране пред районните ръководства. Третото е сигурността в региона. Тук всекидневно ще има полиция, осветление и видеонаблюдение. Всекидневното горене и носене на боклуци тук ще завърши. В четвъртък ще вземем решение в СОС. Теренът е 16 декара. Отдаваме го за 10 години безплатно на Столична дирекция на вътрешните работи. Сумата за облагородяване е много дребна на база на това какви проблеми се вземат решение “, добави Цветомир Петров.

По думите на кмета на „ Красна поляна “ Димитър Петър в региона ма още няколко такива места.

„ Инициативата да предприемем дейности за облагородяване на този сектор произлезе от обстоятелството, че това е място, на което непрекъснато се горят боклуци, които тровят жителите на региона. Теренът, който ще дадем, се намира отгоре. Важно е оптимално и оптимално да въвлечем хората и страната в дадена идея. Това е една от първите стъпки, които подхващаме за по-дълготрайно решение на проблемите. Считам за неприемливо в 21-ви век, изчистена единствено преди 2 седмици повърхност, сега да е в такова положение. Чрез отдаването на това място за потребностите на Столична дирекция на вътрешните работи, уповавам се, да решим огромна част от проблемите, които виждаме, като осигурим сигурност и видеонаблюдения “, уточни той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР