Таван за обезщетенията на най-близките роднини - съпруг и съпруга,

...
Таван за обезщетенията на най-близките роднини - съпруг и съпруга,
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат: Без таван за обезщетения при смърт на пътя за най-близките, 5000 лева таван за разширения кръг роднини

Таван за компенсациите на най-близките родственици - брачен партньор и брачна половинка, деца и родители на умрял при пътно-транспортно произшествие няма да има, остава сегашният режим, т.е. потвърждават болките и страданията си пред съда по скалата от едно до 10, а таванът за разширения кръг родственици да бъде до 5000 лв., оферират от ГЕРБ в Кодекса за застраховането. Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова. Темата с цената на " Гражданската отговорност " и митингите на жителите в цялата страна е разисквана на съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ късно нощес. Менда Стоянова и министърът на финансите Владислав Горанов са поискали среща с президента Румен Радев, с цел да го срещнат с предложенията на ГЕРБ в Кодекса за застраховането.

  " Няколко пъти обясних, че таван за най-близките родственици, изреждам ги - брачен партньор и брачна половинка, деца и родители няма да има, остават при настоящия режим, т.е. потвърждават болките и страданията си пред съда по скалата от 1 до 10. Таванът, който предлагаме е за разширения кръг лица вследствие на решението на Конституционен съд ", сподели Стоянова.
 
От август, когато излезе решението на Върховния касационен съд, до 1 ноември са постъпили 300 тъжби за 850 души, които търсят обезщетение при междинна рекламация от 100 хиляди лв., уточни Стоянова и пресметна, че това прави към 100 млн. лева в допълнение от разширението на кръга родственици вследствие на решението на Върховен касационен съд.
 
" Ако остане досегашното състояние, това значи спомагателни разноски за застрахователите. Тези спомагателни разноски за застрахователите няма да се случат тогава, когато се изплатят претенциите, а ще се случат до края на годината, когато се вършат провизиите на застрахователите според европейската инструкция. И те ще бъдат принудени да вдигнат наградата на " Гражданската отговорност " и тогава към този момент има разнообразни сюжети, които могат да стигнат до три-четири пъти нарастване - нещо, което хората не трябва да изтърпяват ", сподели Стоянова и добави: Така че ограничавайки с таван до 5000 лв. вероятните искания на тези родственици по към този момент настъпили събития с петгодишна отминалост, ние даваме опция да няма огромна рекламация, която би повлияла върху размера на " Гражданската отговорност ". В противоположен случай, в случай че това предложение бъде изтеглено или не се одобри, значи, че " Гражданската отговорност " би могла да се усили двойно-тройно, даже и повече ".

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова и финансовият министър Владислав Горанов са поискали среща с президента Румен Радев. -->

" Бяха изговорени доста мощни думи: " Цена на човешкия живот не може да бъде поставяна ". Така е, човешкият живот няма цена, само че би трябвало да има граница на настояванията на този необятен кръг от по този начин наречени правоимащи, тъй като всичко това рефлектира върху всички оставали жители. Затова хората са прави. Но желая ясно и изрично да кажа, че в случай че Народно събрание одобри това предложение, спекулации от рода двойна, тройна или 1000 лв. " Гражданска отговорност " са безпочвени. Това пък, което излиза с 1000-те лв., е тотално подправена вест - в никакъв случай плановете не са показвали сходна опция, само че това не е толкоз значимо. И 100 лв. да се вдигне още застраховката на българина, мисля, че това не би трябвало да се случва ", сподели Стоянова.
 
Затова тя и финансовият министър са поискали среща с президента. " Искам когато той заеме позиция, тя да е осведомена, да го срещнем с всички детайлности и планове. И се надявам, че когато ги види и разбере същността, той ще ни поддържа ", сподели Менда Стоянова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР