Татяна Дончева отговори на премиера в оставка и прогнозира, че

...
Татяна Дончева отговори на премиера в оставка и прогнозира, че
Коментари Харесай

Дончева: Не си представям сценаристите на Слави в Министерски съвет

 Татяна Дончева отговори на премиера в оставка и предвижда, че партията на няма да сформира държавно управление. Зам.-председателят на Народното събрание настоя, че депутатите нямат право да викат ръководителите на Върховен административен съд и Върховен касационен съд в Народното събрание. 

Най-приемливо е да се даде поддръжка на държавно управление с мандат на " ИТН ", само че партията на не е посочила предпочитание да сформира кабинет. Това съобщи в " Тази заран " по bTV членът на " Изправи се! Мутри вън! " и зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева.

По думите ѝ поддръжката на тяхната политическа мощ зависи от състава на препоръчаното държавно управление.

" Ако съставът е прекомерно артистичен, в случай че сценаристите се наредят в Министерския съвет - ще се замисля дали това ще им е по силите. Партията на не е посочила по никакъв метод предпочитание да реализира мандата и сформира държавно управление ", сподели Дончева.

Председателят на " Движение 21 " и народен представител от " Изправи се! Мутри вън! " сподели още, че си показва идващият кабинет да бъде с персони, специалисти в съответните ресори.

" Избирателите чакат политиците да не им трансферират личните си проблеми. Избирателите дадоха явен знак, че желаят смяна, само че дадоха доверието си по този начин, че да е мъчно осъществимо съставянето на кабинет. Социологическите изследвания демонстрират, че над 60% не желаят предварителни избори ", съобщи Дончева.

Според нея хоризонтът пред едно вероятно държавно управление би трябвало да е до Нова година. За този интервал би трябвало да се промени изборното законодателство и състава на Централната изборна комисия.

По думите ѝ не е желателно да се стига до предварителни избори в този момент, тъй като вотът би трябвало да се организира в летния сезон. Добави, че не би трябвало едновременно да се организират избори за президент и народни представители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР