Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтираната ул.

...
Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтираната ул.
Коментари Харесай

Фандъкова клекна - махат перките на акули от Графа!

Търсят нов вид за обезопасяване на придвижването по ремонтираната ул. „ Граф Игнатиев” в София. Станалите известни като „ перки на акули” каменни блокове ще бъдат отстранени, откакто няколко души се спънаха и нараниха. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти.

„ Възложила съм на основния проектант и проектантите да проучат опциите за промяна. Тук приказваме за сигурност. Това е най-важният приоритет за мен. Ще създадем всички старания положителното осъществяване на плана да не пострада, само че да бъдат сменени с други разновидности на обезопасяване, тъй като да оставим трамвая да се движи без предпазни уреди също е рисково “, съобщи кметът.

Докато бъдат определени новите ограничители сегашните остават по улицата.

Само за седмица двама души пострадаха от ограничителите на столичната улица „ Граф Игнатиев “, чийто ремонт продължава.

В началото на март 48-годишна жена се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка и натъртвания. По подигравка на ориста потърпевшата се оказа машинист. Според нея каменните триъгълни блокчета би трябвало да бъдат сменени с ограничаваща жълта линия.

След този случай от „ Пирогов “ споделиха, че това е следващият потърпевш от ограничителите на улицата. На 7 март възрастен мъж също пострада, откакто се спъна в ограничителите, които един път бяха изменени, съобщи Дарик.

Поводи за недоволства от страна на жителите бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, по този начин и погрешно подредени плочки, стърчащи кабели и тръби. В края на предходната година поради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата стартира следствие за „ длъжностно закононарушение, обвързвано с нарушаване на Закона за публичните поръчки “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР