Търсите статия за естествени средства за предотвратяване Инфекции на пикочните

...
Търсите статия за естествени средства за предотвратяване Инфекции на пикочните
Коментари Харесай

Добри новини за пикочния мехур: Как червената боровинка може да спаси пикочните пътища

Търсите публикация за естествени средства за попречване Инфекции на пикочните пътища мехур и цистит? Не търсете повече! Червените боровинки са били възхвалявани поради лечебните си свойства в продължение на епохи и изгодите им за здравето на пикочните пътища не са изключение. В тази публикация ще се потопим в чудния свят на тези червени плодове, техните витамини и изгоди за здравето, и по какъв начин те могат да оказват помощ за попречване Инфекциите на пикочните пътища. Също по този начин ще разгледаме разнообразни способи за включването им в диетата ви и ще обсъдим изгодите от потреблението на натурални хранителни добавки за предварителна защита и при ранни признаци.

Какво съставляват алената боровинка?

Червената боровинка е тип плод, който произлиза от Северна Америка и е необятно прочут със своя стипчив усет. Обикновено се берат през есента и могат да се употребяват пресни, сушени или под формата на сок. Червените боровинки са главен артикул в северноамериканската кухня от епохи, като локалните племена ги употребяват както за храна, по този начин и за медикаменти. Всъщност алените боровинки са били толкоз значими за племето вампаноаг в щата Масачузетс, че са били включени в обичайна им кухня за празника на Деня на благодарността с пилигримите.

Те са отлично допълнение освен към сладки, само че и към солени ястия, като печено месо и салати. А с тръпчивия си и лют усет са известна съставна част в коктейли и други питиета.

Освен в кулинарията, алените боровинки от дълго време са приети и поради лечебните си свойства. Освен изгодите за здравето на пикочните пътища е потвърдено, че те имат и противовъзпалителни свойства и могат да оказват помощ за възстановяване здравето на сърцето посредством намаление равнищата на холестерола.

Въпреки многочислените си изгоди за здравето, алените боровинки към момента постоянно са подценявани в интерес на по-обикновени плодове като ябълки и портокали. Но със своя неповторим усет и впечатляващ хранителен профил, изрично си заслужава да бъдат добавени към вашата диета.

Витамини и общи изгоди

Малките червени плодчета са хранителна мощ, която обезпечава редица витамини и минерали, значими за поддържане на положителното здраве. Освен пикантния си усет, алените боровинки са цялостни и с антиоксиданти, което ги прави едни от най-богатите на хранителни субстанции плодове.

Един от главните витамини, съдържащи се в боровинките, е витамин С, който е от значително значение за хубавичко имунна система. Този витамин играе основна роля в предотвратяването на инфекции, като подкрепя производството на бели кръвни кафези, които се борят с нездравословните патогени. Витамин С е и мощен антиоксидант, който може да помогне за понижаване на възпаленията в организма, което го прави изключително потребен за тези, които страдат от възпалителни положения като цистит.

Друг значим витамин, съдържащ се в боровинките, е витамин Е, който е мощен антиоксидант. Доказано е, че този витамин има противовъзпалителни свойства и може да помогне за понижаване на оксидативния стрес, който е основен фактор за доста хронични болести като рак, диабет и сърдечни болести. С обезвреждане на нездравословните свободни радикали, витамин Е спомага за предотвратяване на организма от увреждания, породени от токсините в околната среда и други стресови фактори.

Освен витамини, алените боровинки са добър източник и на минерали като мед и манган . Медта е значима за поддържането на здрави кости и съединителната тъкан, а манганът е от значително значение за здравословния метаболизъм и образуването на здрави кости.

Червените боровинки в подтекста на Инфекциите на пикочните пътища и цистита

Червените боровинки са приети поради забележителното деяние върху здравето на пикочните пътища, изключително за попречване на Инфекции на пикочните пътища (ИПП) и цистит. Инфекциите на пикочните пътища се появяват, когато нездравословни бактерии, основно E. coli, нахлуят в пикочните пътища и причинят зараза . Установено е, че алената боровинка съдържа неповторими съединения, известни като проантоцианидини (PAC), които са естествени растителни химични субстанции, които могат да спомогнат за попречване прикрепването на бактерии към стените на пикочния мехур, намалявайки риска от Инфекция на пикочните пътища.

Проучванията демонстрират, че проантоцианидините в алената боровинка пречат на способността на бактериите да се придържат към клетките, покриващи пикочните пътища, което затруднява колонизирането и размножаването на бактериите. Установено е, че съдържащите се в алената боровинка проантоцианидини са ефикасни за попречване на Инфекции на пикочните пътища при дами с анамнеза за повтарящи се инфекции.

Освен за попречване Инфекциите на пикочните пътища, алените боровинки могат да бъдат потребни и при лекуването на цистит . Циститът е положение, което се характеризира с инфектиране на пикочния мехур и нормално се предизвиква от бактериални инфекции. Противовъзпалителните свойства на алената боровинка могат да оказват помощ за понижаване на възпалението в пикочния мехур, което може да облекчи признаците на цистит, като мъчително уриниране и дискомфорт.

Начин на потребление на алените боровинки за профилактика против Инфекции на пикочните пътища

Има няколко метода да включите алената боровинка в диетата си за профилактика. Един от най-простите способи е да се употребяват цели - пресни или сушени. Сокът от алена боровинка също е известен вид, макар че е значимо да изберете марка, която е неподсладена, с цел да избегнете добавените захари. Смутитата са различен превъзходен метод да включите алените боровинки в диетата си. Просто смесете пресни или замразени червени боровинки с други плодове и зеленчуци, с цел да получите вкусна и питателна напитка.

При леки признаци може да оказват помощ и натуралните хранителни добавки. Добър вид за това е Bucconox - този превъзходен артикул съдържа висока централизация на дестилат от алена боровинка, което го прави мощно средство за попречване и справяне с Инфекциите на пикочните пътища.

Колкото повече, толкоз повече!

В умозаключение, алените боровинки са освен апетитен и ободрителен плод, само че имат и забележителни лечебни свойства, когато става въпрос за Инфекции на пикочните пътища и цистит. Високото им наличие на витамини и антиоксиданти може да спомогне за понижаване възпалението в пикочния мехур, да предотврати прикрепването на бактерии към стената на пикочния мехур и да укрепи имунната система, с цел да се пребори с инфекциите.

Независимо дали предпочитате да ядете цели червени боровинки, да пиете сок или да ги добавяте към смутитата си, включването на червени боровинки във вашата диета е елементарен и апетитен метод за попречване Инфекциите на пикочните пътища и цистита.

За тези, които страдат от повтарящи се Инфекции на пикочните пътища или цистит, включването на хранителни добавки с алена боровинка в всекидневието им може да докара до облекчение и да предотврати бъдещи инфекции. Bucconox съдържа високи равнища на проантоцианидини (PAC), същите съединения, които споменахме нагоре, които предотвратяват прикрепването на бактериите към стената на пикочния мехур. Доказано е, че тази естествена хранителна добавка е ефикасна за понижаване честотата на Инфекциите на пикочните пътища, изключително при дами, които са склонни към повтарящи се инфекции.

Въпреки, че питателните добавки с алена боровинка могат да обезпечат редица изгоди за здравето, значимо е да се означи, че те не би трябвало да се употребяват като сурогат на здравното лекуване. Ако изпитвате остри признаци на Инфекции на пикочните пътища или други болести, е значимо да потърсите съвет от медицински експерт, преди да опитате каквито и да било нови добавки.

Така, че идващия път, когато усетите, че се появява зараза на пикочните пътища, не забравяйте да се запасите с червени боровинки и да ги превърнете в новия си най-хубав другар в битката с досадните Инфекции на пикочните пътища.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР