Търсим истината за състоянието на пътната настилка в България, защото

...
Търсим истината за състоянието на пътната настилка в България, защото
Коментари Харесай

Елена Йончева: Продължаваме битката за истината за състоянието на пътищата у нас

Търсим истината за положението на пътната настилка в България, тъй като мина повече от половин година от случая при Своге, а към момента няма експертиза за положението на пътя в този сектор. 

Това сподели представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева, откакто внесе писмо за единодушие на АПИ да се вземат проби от 46 сектора на съществени пътища у нас. Тя добави, че към момента няма и отговор от прокуратурата кое е довело до този случай и каква замяна на част от пътната настилка е отговорна за него. " Продължаваме нашата борба за истината и внасяме второ писмо в АПИ, в което задаваме 46 съответни точки от автомагистралите Хемус, Струма, Тракия, Марица, пътя Видин - Кулата и околовръстния път на София, в които желаеме да създадем разбор на пътната настилка в сертифицирана европейска лаборатория ", посочи Йончева.

Тя разяснява, че това са точки, които са строени или ремонтирани в последните пет години. 

Народният представител сподели още, че този разбор ще покаже няколко значими неща: каква е дебелината на пътната настилка, рецептите на асфалтовите смеси, дали са употребявани несъответствуващи материали и равността на пътя. Елена Йончева посочи, че техническата експертиза ще даде и информация дали пътищата, които се строят и ремонтират в България в последните години са безвредни за българските жители. " За да може това проучване да бъде правилно, пожелаваме от АПИ: планови решения в елементи " геология ", " геодезия ", " пътна " и " софтуерен ремонт ", по които са изпълнявани другите типове работа; рецептите на асфалтовите смеси на другите пластове; документите за вложените материали; протоколите и актовете при приемане на осъществените строително-монтажните работи ", добави представителят на ПГ на левицата. Българска социалистическа партия е в контакт със седем европейски лаборатории от разнообразни страни, тъй като експертизата би трябвало да е самостоятелна и осъществена от лицензирана лаборатория.

Заедно с Елена Йончева беше и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, както и депутати от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Нинова разяснява политическата обстановка в страната.  Събитията в последните дни потвърждават правотата на решението ни да излезем от Народното събрание, тъй като той е привършен морално, законодателно и политически ", съобщи тя. И разяснява, че в последните дни става още по-ясно, че това не е място, на което се пишат закони в полза на страната и хората, а място, на което се търгува с една едничка цел - да се задържат ръководещите по-дълго на власт.

" Досега имахме тройна коалиция ГЕРБ - Движение за права и свободи и Оперативна програма, а в този момент към този момент и търговията с ВОЛЯ непременно крепи болшинството. Те се борят само за власт, до момента в който хората се борят да оцелеят и да живеят обикновено. Това е тежка парламентарна мъка, която за жалост ще се отразява всеки ден на българите ", съобщи водачът на левицата. " Няма да се върнем в Народното събрание, тъй като остава опцията в изборните комисии да се одобряват решения с гласовете на половината плюс един от членовете на СИК, което е причина за операции и фалшификации ", означи още Корнелия Нинова. Тя добави, че в изборните описи остават мъртвите души, остава и невъзможността с касационна тъжба да се апелират решения пред Върховен административен съд, както и подозренията за подменяне на вота и имитация на изборите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР