Търсещите убежище ще се преместят на шлепа Bibby Stockholm „следващата седмица“ след закъснения

...
Sky News съобщи, че първите хора след това ще се
Коментари Харесай

Sky News съобщи, че първите хора след това ще се преместят на шлепа във вторник тази седмица – но това също беше задържано в последната минута бяха проведени срещи в отговор на опасения за пожарна безопасност.

Правителствен източник каза, че първите пристигащи вече могат да дойдат „следващата седмица“, тъй като местният съвет в Портланд „не иска нови служби да започват в четвъртък или петък ".

Източникът каза, че забавянето е, защото "работните практики за пристанищните работници трябва да бъдат одобрени от изпълнителния директор по здравето и безопасността" - а не защото има "проблеми с пожарната безопасност", както беше съобщено .

Министърът на транспорта Ричард Холдън каза пред Sky News тази сутрин, че шлепът преминава през своите „последни проверки“, но не потвърди дали опасения за безопасността са причинили задържането.

Въпреки това , той добави: „Правилно е, каквото и настаняване да предоставим, също да е безопасно и сигурно.

„Не мога да поставя график върху това... проверките ще отнемат толкова дълго, колкото ще вземат. Важно е да оправим тези неща правилно.“

Министърът на правосъдието в сянка на Лейбъристите Стив Рийд каза, че последното забавяне показва, че консерваторите „се провалят по абсолютно всички начини“ при справянето с броя на случаите на убежище, които идват през система.

„Хотелите са абсолютно пълни с търсещи убежище, защото [правителството] не успява да обработи тези случаи“, каза той пред Sky News.

„Схемата в Руанда е просто никога няма да проработи - това е просто трик, за да грабнете заглавията, вместо да се справите с проблема. И сега виждаме същия проблем и с шлепа."

Биби Стокхолм с 222 спални ще започне да подслонява първоначално 50 необвързани мъже, преди да приюти до 500 души, които в момента са отседнали в хотели.< /p>Изображение: Протестиращи в Портланд в Дорсет, след като шлепът за настаняване Bibby Stockholm пристигна от сухия док във Фалмут, Корнуол

Шлепът ще има 24-часова охрана и ще приема само самотни мъже, които ще спят в двуетажни легла с между двама и шест души на стая със самостоятелен санитарен възел.

Корабът предизвика негативна реакция от депутати от торите, включително Ричард Дракс, който представлява Южен Дорсет, и Крис Лодър от Западен Дорсет, който е и твърди, че отива да побере двойно повече хора, за които е предназначено.

Бен Селби, помощник генералният секретар на Съюза на противопожарните бригади, критикува това, което той нарече „безразсъден подход към безопасността и благосъстоянието и на двамата уязвими бежанци и пожарникари", след като бяха повдигнати опасения за пожарната безопасност.

"Министерството на вътрешните работи обяви, че този план е по-евтин вариант за настаняване на търсещи убежище", каза той.

" Това е осъдително обвинение срещу преобладаващото отношение, че спестяването на пари е най-високият приоритет, като животите на хората се третират като съпътстваща щета.

„Всеки има право да живее в безопасно жилище и ние подкрепяме призивите, настояващи за тези планове са изоставени незабавно."

Какво е на борда на Bibby Stockholm?

Попитан за проблема с пожарната безопасност днес, Риши Сунак каза: „Всички места за настаняване на мигранти трябва да преминат през серия от проверки и инспекции, за да сме сигурни, отговаря на разпоредбите.

„Това е, което се случва в този случай.

„В крайна сметка става въпрос за справедливост. Не смятам, че е честно британските данъкоплатци да отделят по £6 милиона на ден, за да настаняват нелегални мигранти в хотели.

Прочетете повече:
Собственици и наематели на жилища, изложени на риск от изгонване, ще получат безплатни правни съвети
Хиляди престъпници напуснаха затвора „незаконно“ през последното десетилетие

„Искам да сложа край на това – и затова приемаме нови закони.“

Г-н Сунак каза, че Законът за нелегалната миграция – който стана закон в края на миналия месец – е „правилното, справедливо и състрадателно“ нещо, което трябва да се направи.

Това ще означава, че всеки, който пристига нелегално в Обединеното кралство, няма да може да подаде иск убежище.

Също така ще възложи на министъра на вътрешните работи задължение да отвежда нелегалните имигранти в родната им страна или в безопасна трета страна като Руанда – политика, която в момента се задържа в съдилищата.

Междувременно на мигрантите, които пристигат в Обединеното кралство незаконно, ще бъде забранено да се връщат в бъдеще и също така ще се ограничат законните пътища за обжалване на заповед за отстраняване.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР