Търсенето на великденски яйца в гробище беше отменено след реакция

...
Търсенето на великденски яйца в гробище беше отменено след реакция
Коментари Харесай

Отмениха търсенето на великденски яйца в гробище

Търсенето на великденски яйца в гробище беше анулирано след реакция в обществените медии.

Събитието трябваше да се организира идната сряда на гробището в Рексъм, Уелс.

Хора, харесали концепцията споделят, че това е " чудесна концепция да накараме младежите да се интересуват от локалната генеалогия ".

Според уеб страницата на организатора целта на самодейността е „ да предизвиква опазването, грижата и подобряването на гробището Рексъм като място с историческа стойност и интерес и като публично зелено пространство в социална изгода “.

В отговор на реакцията в обществените медии уредниците споделят, че частта от гробището, която би била употребена, „ е заета от мъртвите от преди век и няма да засегне скорошни интернирания “.

Те споделиха, че децата няма да се " катерят по гробовете ".

„ Не разбирам за какво някой би се ядосвал от децата, които се любуват навън пространство, би трябвало да се предизвиква “, прибавят от там.

Няколко души твърдяха в обществените медии, че събитието е неуместно, като някои споделиха, че имат родственици, които са заровени там.

„ Виждам концепцията да се предизвикват хората да посещават тези места, само че търсенето на великденски яйца не е опрощение “, сподели един.

„ Мисля, че това е изцяло неуважително и сигурно не е доста добра концепция “, прибавя различен.

В по-късно изказване уредниците оповестиха, че е взето „ незабавно решение “ да събитието да бъде анулирано, „ с цел да отбрани младежите, които ще вземат участие “.

От Sky News прецизират, че са са свързали с уредника Friends of Wrexham Cemetery за спомагателен коментар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР