Търсенето на суров петрол в световен мащаб ще нарасне с

...
Търсенето на суров петрол в световен мащаб ще нарасне с
Коментари Харесай

МАЕ: Търсенето на петрол в света продължава да расте

Търсенето на недопечен нефт в международен мащаб ще нарасне с 2,1 милиона барела дневно тази година, заяви Международната организация по енергетика (МАЕ) в последното месечно издание на своя водещ отчет за пазара на нефт. Суровият нефт е все по издирван поради прекосяването от газ към нефт за произвеждане на електрическа енергия, написа Oilprice.

Новото число с 380 000 барела дневно повече, по отношение на предходната месечна прогноза на МАЕ. Това значи, че МАЕ чака световното търсене на нефт тази година да бъде приблизително 99,7 милиона барела на ден.

Предлагането, съгласно организацията, към този момент надвишава търсенето, защото доближи 100,5 милиона барела дневно предишния месец, като производството на ОПЕК+ добави 530 000 барела дневно в сходство със съглашението за увеличение на производството, а добивът отвън ОПЕК+ се увеличи с 870 000 барела дневно.

Brent се приближи до 100 $, а West Texas Intermediate доближи 92 $ за барел.

" Най-новите данни удостоверяват увеличеното потребление на нефт при производството на електрическа енергия, изключително в Европа и Близкия изток, само че също и в цяла Азия ", се споделя в отчета на Международната организация по енергетика.

Агенцията ревизира нагоре прогнозата си за доставките на нефт за цялата година, отбелязвайки по-малък от упования спад в производството и износа на съветски нефт.

" Износът на Русия на недопечен нефт и петролни артикули за Европа, Съединени американски щати, Япония и Корея е намалял с близо 2,2 млн. барела дневно от началото на войната, само че има пренасочване на потоците към Индия, Китай, Турция и други ", сподели организацията.

В същото време МАЕ ревизира надолу прогнозата си за доставките за Северна Америка и означи, че световните доставки на нефт остават уязвими към спирания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР