търпи правно-технически корекции. След разговора ни с ВМРО приехме задължително

...
търпи правно-технически корекции. След разговора ни с ВМРО приехме задължително
Коментари Харесай

ГЕРБ и ВМРО обявиха върху какво са съгласни за новата конституция - твърдо за едно нещо

търпи правно-технически корекции. След диалога ни с Вътрешна македонска революционна организация приехме наложително да се впише увод, в който да се очертаят главните правила, по които действа българската страна. Разговорите ще продължат, тъй като желаеме от 2 септември да имаме 120 подписа, с цел да стартираме процедурата по публично разискване за привикване на Велико национално заседание и разискване на нова конституция. Това съобщи водачът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.
На този стадий считам, че имаме кардинално единодушие от Вътрешна македонска революционна организация да се търси привикване на Велико национално заседание и да се създаде нова Конституция на България, добави Дариткова. Тя категорично акцентира, че до момента партията на Бойко Борисов се е съгласила на 100% единствено с това. Именно неналичието на увод както в сегашната Конституция, където се прецизира каква страна е България и от кои правила няма и не може да отстъпи, беше една от суровите рецензии към плана на ГЕРБ.
 Теменужка Петкова: ГЕРБ разисква тематиката за нова Конституция от 2014 година Теменужка Петкова: ГЕРБ разисква тематиката за нова Конституция от 2014 година
Енергийният министър Теменужка Петкова изясни, че хем ГЕРБ слуша митингите и най-голямата ръководеща партия в страната схваща, че об...
Дариткова не отговори директно на въпроса по какъв начин ще бъдат уверени от Движение за права и свободи да седнат на масата за договаряния.
От своя страна зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов съобщи, че Вътрешна македонска революционна организация е за нова конституция, която " да заличи неналичието на еластичност на институциите " и да бъде по-адекватна на актуалните публични действителности.
Има доста елементи, които за нас са значими да намерят място в новата Конституция, акцентира Веселинов. Смятаме, че роля на страната следва да е да утвърждава националната еднаквост, националните полезности и обичайните такива, добави той.
Веселинов посочи, че Вътрешна македонска революционна организация желае детайлизиране на обстановката с герба, поддръжка за " грамотната раждаемост ". Освен това Вътрешна македонска революционна организация желае Съветите на съдиите и прокурорите да имат законодателна самодейност единствено за законите за правосъдната власт, а президентът да има същата самодейност за законите, които касаят неговите пълномощия.
 Заместникът на Симеонов за протестиращите: Време е овчарят да вкара стадото в кошарата Заместникът на Симеонов за протестиращите: Време е овчарят да вкара стадото в кошарата
" Да напсуваме една майка с две деца – това ли е мярката на улицата ". Това съобщи зам.-председателят на НФСБ и сегашен народен представител Вале...
Продължаваме гласуването да не е единствено право, само че и цивилен дълг, както и с цел да гласуваш, да имаш главно обучение, стана ясно от думите на Веселинов. Той добави, че Вътрешна македонска революционна организация желае образованието да бъде обвързано с резултати – не някой да седи да вземем за пример в четвърти клас няколко години, с цел да взема обществени помощи. Веселинов изиска и да се отвори опцията за наложителна военна работа.
Какви са предложенията, които до момента Вътрешна македонска революционна организация показа –!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР