Търпението е благодетел! И със сигурност то ще се отблагодари

...
Търпението е благодетел! И със сигурност то ще се отблагодари
Коментари Харесай

Чакането приключи! "Атлетик" Билбао и "Реал Сосиедад" в битка за Купата на краля

Търпението е покровител! И сигурно то ще се отблагодари на един от днешните финалисти.

" Атлетик " Билбао и " Реал Сосиедад " влизат в борба за футболната Купа на краля в Испания. Срещата може да гледате директно през днешния ден (3 април) от 22:30 ч. по спортната телевизия RING!

Двата отбора чакаха дълго. Точно 350 дни! Финалът на шампионата за сезон 2019/2020 беше плануван за 18 април 2020 година, само че пандемията от ковид тотално обърка проектите освен тук, а и в целия свят.

След тази наложителна пауза животът продължи. С него и футболът. Баското дерби ще се състои! И зарядът му не е понижен!

" Атлетик " сякаш се завърна прероден на терена! Тимът завоюва Суперкупата на Испания, побеждавайки " Барселона ". Сега протяга ръце към ново отличие, което може да се окаже историческо!

Снимка: Reuters

Отборът от Билбао е вторият най-успешен в шампионата за Купата на краля. " Лъвовете " са играли 39 пъти на край и имат 23 трофея ( " Барселона " има 42 финала и 30 трофея). За последно обаче те победиха през 1984 година

Съдбата им дава късмет през 2021 година да завоюват цели 2 трофея! Точно по този начин! След две седмици " Атлетик " ще играе още веднъж на край за Купата на краля. Този път за сезон 2020/2021 против " Барса ".

В същото време от другата страна на терена ще застане един отбор, който няма да има право на изправителен скоро. " Реал Сосиедад " има едвам 2 Купи на краля в сбирката си, като последната е от 1987 година

Не се заблуждавайте от тази " неумелост " в шампионата! Отборът се намира в страхотна форма! " Реал Сосиедад " заема петото място в класирането на шампионата сега и не се дава елементарно даже на грандовете.

Снимка: Reuters

Със сигурност възпитаниците на треньора Иманол Алгуасил още помнят успеха с 1:0 в баското дерби над днешните си противници от новогодишната вечер!

Кой ще завоюва 118-ото издание на шампионата за Купата на краля?

Гледайте " Атлетик " Билбао - " Реал Сосиедад " директно по RING от 22:30 ч. през днешния ден (3 април).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР