Тържествена света литургия, поднасяне на венци и цветя на паметника

...
Тържествена света литургия, поднасяне на венци и цветя на паметника
Коментари Харесай

Богата програма за празника на Симитли - Рождество на Пресвета Богородица

Тържествена света литургия, поднасяне на венци и цветя на паметника на починалите за свободата на Симитли, тържествено повдигане на знамето на Р България, концерт с присъединяване на ДТС “Изворче ” и Мажоретен състав при читалище “Св. Климент Охридски ", Представителен фолклорен отбор “Веселие ”, Малин Домозетски, Соня Ковачка, Николай Радев (Кольо Македонеца), Пламен Ризов, Иван Дяков, Борис Дали, Васил Найденов, Емануела, Вая, юбилейна галерия на Николай Кашев “Да уловиш светлината ” (7 септември), Фестивал на мъжките певчески групи “С самун, вино и ария ” (6 септември), ШАХ-ФЕСТ Симитли (2 септември) ознаменуват за поредна година празника на един град и неговите поданици, покровителствани от Светото Рождество Богородично.

Всяка година, на 8 септември, Симитли чества.

Хиляди се връщат в родния град, с цел да споделят празника на Светата майка и на едноименния храм - монумент на починалите бойци от Седма пехотна рилска дивизия в багра при Симитли по време на Балканската война в 1912 година.

Програмата, която община Симитли приготвя, притегля млади и остарели, цялостни площада с усмивки, красиви песни, обичани артисти, музиканти и създатели.

И стартира - на 6 септември, в 15 часа, с фестивала с красиво име “С самун, вино и ария ”, където над 20 мъжки певчески групи ще мерят сили на сцената на площада в Симитли. След церемонията по награждаването, отбор “Чинари ” ще изнесе концерт-спектакъла " Ние българите ".

На 7 септември Николай Кашев чества своя рожден ден с галерия “Да уловиш светлината ”, която ще се открие в изложбената зала на читалището в 17 часа.

На 8 СЕПТЕМВРИ празникът ще стартира с тържествена Света литургия в храма “Рождество Богородично ”. В 18 часа благодарен Симитли ще уважи починалите за освобождението на Симитли - с поднасяне на венци и цветя, тържествено ще се вдигне знамето на Р България и ще стартира концертната стратегия, отдадена на Симитли.

Блок на създателите на Симитли ще даде старт на празничния концерт и ще продължи със специфичното присъединяване на Малин Домозетски, Соня Ковачка, Николай Радев (Кольо Македонеца), Пламен Ризов, Иван Дяков, Борис Дали, Васил Найденов,Емануела, Вая.

Добре пристигнали в Симитли!

Да отпразнуваме дружно празника на един град и неговите поданици, закриляни от Пресветата майка!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР