Търговците очакват ново сваляне на основните лихви на Федералния резерв

...
Търговците очакват ново сваляне на основните лихви на Федералния резерв
Коментари Харесай

Готви ли Федералният резерв на САЩ ново понижение на лихвите?

Търговците чакат ново събаряне на главните лихви на Федералния запас на Съединени американски щати до края на този месец, оповестява Си Ен Би Си.

Поредното намаляване на главните показатели на Нюйоркската фондова борса в петък и и рухването на доходността по 10-годишните американски държавни скъпи бумаги под 0,8% накара трейдърите да оценят на 65% вероятността за намаление на лихвата на Фед с 75 базисни пункта по време на двудневното съвещание на централната банка, което ще се организира на 17 и 18 март, сочат данни на FedWatch към борсовия оператор оператор CME. Само ден по-рано вероятността за сходен ход бе прави оценка на нула.

Ако пазарите са прави, то Федералният запас ще смъкне водещите си лихви до диапазона от 0,25% до 0,5%, откакто по-рано тази седмица разгласи намаляване с 50 базисни пункта до сегашния диапазон от 1% - 1,25%.

„ Наясно сме, че в случай че още веднъж навлезем в криза Фед ще смъкне лихвите до нула. ТОва е оценено към този момент от пазарите “, разяснява Майк Колинс, старши портфолио управител в PGIM Fixed Income.

„ Има огромна възможност от централната банка да намалят лихвите още няколко пъти и може би даже да стигнат до нулата в края на годината и да се задържат на това равнище “, прибавя той.

Идеята за ново сваляне на лихвите получи поддръжка от редица президенти на районните банки на Фед, в това число Джон Уилямс от Ню Йорк, Джеймс Булард от Сейнт Луис и Ерик Розенгрен от Бостън.

Вероятността Фед да смъкне лихвите до нула, както направи през декември 2008 година, задържайки това равнище през идващите 7 години, също набъбна през вторник. Трейдърите правят оценка шансът това да се случи до декември на 35%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР