Търговците на опции започват да се застраховат срещу евентуална победа

...
Търговците на опции започват да се застраховат срещу евентуална победа
Коментари Харесай

Преднината на Сандърс работи за еврото

Търговците на варианти стартират да се застраховат против възможна победа на Бърни Сандърс в конкуренцията за лъчение на претендента на Демократическата партия на Съединени американски щати за президентския пост и залагат най-вече на повишаване на еврото. По-малко от две седмици преди американците да пуснат бюлетините си в първото съревнование за номинацията на демократите в Айова, хеджинговите фондове купуват call-опции евро/долар, което значи, че те чакат зелените пари да попаднат под напън, в случай че шансът на Сандърс да завоюва се усили. Това дръпна до оптимални стойности за последните две години надбавките, които вложителите би трябвало да платят, с цел да се нареждат за напредък на единната европейска валута през идните месеци.

Засега обаче валутните играчи са настроени песимистично към европейските пари, които от началото на годината гравитират към 1.11 щ. $ за едно евро, обратно на прогнозите, че могат да се възстановят до 1.15 щ. $ до края на 2020-а, а при по-оптимистичните предвиждания - даже още през първото тримесечие на тази година.

Според Джейн Фоли - началник на валутната тактика на "Рабобанк ", "инвеститорите избират десноцентристки претендент, а не ляв и по тази причина са разтревожени, че Сандърс е съумял да притегли толкоз доста пари за акцията си към края на 2019-а ". От това следва, че президентската конкуренция в Съединени американски щати ще се трансформира в значителен фактор за посоката на придвижване на $, в случай че сондажите на публичното мнение покажат, че Сандърс или Елизабет Уорън имат късмет да победят Доналд Тръмп през ноември.

Демократът социалист Сандърс изостава с към 4% от главния кандидат на Демократическата партия - Джо Байдън, в Айова, съгласно самостоятелната осведомителна компания от Чикаго RealClearPolitics. Сандърс е преди всичко в надпреварата в Ню Хемпшир през февруари. Той предлага да се вкара налог благосъстояние, да се таксуват транзакциите на Уолстрийт, а по-високите данъчни доходи да покриват разноските за опазване на здравето.

Паричният управител милиардер Джефри Гундлах показа при започване на месеца твърдото си разбиране, че американският $ ще отслабне, като най-големият риск за пазарите през 2020-а е "доверието към Сандърс да се усили ". Швейцарската "Креди Сюис груп " също счита, че вложителите, които не усещат "риска от вероятността на Сандърс ", ще бъдат "вкарани в глуха линия " от щатските избори.

Коментарите демонстрират, че търгуването на политическия риск рядко е еднопосочно. Валутните търговци постоянно употребяват варианти, до момента в който чакат точния миг да създадат по-категорични залози. А и при сегашната среда на алегорични съмнения е относително на ниска цена да се залага на основни събития.

Предварителните избори в Айова са на 3 февруари и пазарните реакции сочат, че не се чака победна заря. Показателят (two-week implied volatility), който регистрира настройките на вложителите в очакване на резултатите от вота, както и от формалните заседания на Европейската централна банка (на 23 януари) и на Федералния запас (28-29 януари) се търгува наоколо до 4% - или съвсем до записаните рекордни минимални стойности. Това значи предстоящ диапазон на търговия от 1.040-1.1180 щ. $ за едно евро, съгласно оценките на организация "Блумбърг ".

В утринната европейска комерсиална сесия на 23 януари, часове преди съвещанието на управителния съвет на ЕЦБ, котировките на двойката гравитираха към 1.0890 щ. $ за едно евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР