Търговията с дялове на нови 4 индексни борсово търгувани фонда

...
Търговията с дялове на нови 4 индексни борсово търгувани фонда
Коментари Харесай

Търговията с дялове на 4 нови индексни борсово търгувани фонда започва на БФБ

Търговията с дялове на нови 4 индексни борсово търгувани фонда стартира през днешния ден на "БФБ-София " АД. Expat Slovakia SAX UCITS ETF, Expat Slovenia SBI TOP UCITS ETF, Expat Hungary BUX UCITS ETF и Expat Croatia CROBEX UCITS ETF, са основани от ръководещото сдружение "Експат асет мениджмънт " ЕАД. Фондовете се търгуват в сегмент "Борсово търгувани артикули " на Основния пазар BSE на "БФБ-София ". Те ще следват пасивно придвижването на главните показатели за акции на тържищата в Словакия, Словения, Унгария и Хърватия.

"С новите фондове борсата стана единствената платформа в района, предлагаща директна опция за следване на представянето на толкоз пазари от Централна и Източна Европа. Убедени сме, че това ще даде спомагателен подтик в ликвидността на финансовия ни пазар ", означи Иван Такев, изпълнителен шеф на "БФБ-София " по време на формалната гала през днешния ден.

Номиналната стойност на един дял от фондовете е 1 евро. Маркет-мейкър на излъчванията е капиталовият медиатор "БенчМарк Финанс " АД.

Първият идексен борсово търгуван фонд - Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF, идващ придвижването на българския показател SOFIX, започва през 2016 година и към този момент се търгува както на "БФБ-София ", по този начин и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA).

В средата на януари тази година стартира търговията с други 4 индексни борсово търгувани фонда на "БФБ-София ", които следват показателите на тържищата в Гърция, Румъния, Полша и Чехия. Така дружно с новите 4, броят на индексните борсово търгувани фондове на фондовата борса в София става девет.

Предстои листването на последните два фонда, последващи главните показатели на Македонската и Белградската борса.

"Експат Капитал ", със своето лицензирано ръководещо сдружение "Експат асет мениджмънт ", е най-голямата самостоятелна компания за ръководство на активи у нас. Компанията предлага персонализирани услуги за дълготрайно финансово обмисляне, неповторими за България. Екипът й ръководи самостоятелни портфейли, три договорни фонда с фокус върху международните пазари и семейство от борсово търгувани фондове върху показатели на акции от Централна и Източна Европа.

"БФБ-София " АД е лицензирана да прави активност като фондова борса на октомври 1997 година. Предметът на активност на сдружението включва образуване на търговия с скъпи бумаги и други финансови инструменти; образуване и поддържане на осведомителна система за търговия с скъпи бумаги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР