Търговията между България и Германия се развива с изпреварващи темпове

...
Търговията между България и Германия се развива с изпреварващи темпове
Коментари Харесай

Рекорден стокооборот между България и Германия

Търговията сред България и Германия се развива с изпреварващи темпове макар пандемията, сподели в Хасково Митко Василев, основен шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Имаме резултатите от стокооборота сред двете страни за 9 месеца на предходната година. Но в случай че ги екстраполираме за цялата 2021 година, ще се окаже, че имаме нов връх от към 9 милиарда евро, което до момента не се е случвало, уточни той.

При това българският експорт е повече, в сравнение с немският, което е доста радващо за България, посочи Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

Също за предходната година немските вложения у нас са били 290 милиона евро, което е второ място след Люксембург, сподели още Василев.

Той, заместник-посланикът на Федерална република Германия у нас Щефан Рьокен и почетният консул на западноевропейската страна в Пловдив Мариана Чолакова бяха през днешния ден посетители на Гимназията с преподаване на непознати езици "Проф. доктор Асен Златаров " в Хасково.

В програмата им бяха срещи с управлението на образователното заведение, преподаватели и възпитаници, и връчването на подаяние от книги на учебната библиотека, след което и среща с управлението на общината.

Радвам се постоянно, когато доста български деца учат немски, тъй като това е значим фактор, който касае връзките сред Германия и България, сподели Рьокен.

Дипломатът напомни, че огромна част от българското население - към 400 000 души, живее и работи в Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР