Търговецът променя условията – разваляме договора без неустойки или го

...
Търговецът променя условията – разваляме договора без неустойки или го
Коментари Харесай

Ако търговецът или доставчикът на услуга промени условията на договора ни, имаме полезен ход, но и срок

Търговецът трансформира изискванията – скапваме контракта без неустойки или го изпълняваме без промените.

Когато търговец промени своите общи условия и потребителите не са съгласни с промените, те могат да се откажат от контракта, без да показват причина и без да дължат обезщетение или наказателна клауза. Те имат право също по този начин и да продължат да извършват контракта при настоящите преди изменението общи условия.

Това припомнят от онлайн платформата " Ние, потребителите " във връзка течащи сега акции за промени на общите условия при разнообразни сдружения.

Съгласно Закона за отбрана на потребителите, търговецът е задължен да уведоми потребителя за всяко изменение в общите условия по подписания контракт в 7-дневен период от настъпването на това събитие. Уведомяването може да стане на посочен от потребителя телефон, е-поща или адрес за преписка. При пораждане на спор, тежестта за доказване осъществяването на условието за уведомяването е при търговеца.

В случай че потребителят не приема смяната и реши да се откаже от контракта или да продължи да го извършва при старите условия, той би трябвало да изпрати до търговеца документално съобщение в едномесечен период от приемането на известието за смяната. Измененията в общите условия ще обвързват потребителя по контракта единствено когато той е известен за тях и не е упражнил правото си да приключи контракта, за което би трябвало да е уведомил по подобаващ метод и в период търговеца. Тежестта за доказване, че търговецът е осведомен за желанията на клиента му е при потребителя.

Следва обаче да се има поради, че потребителите не разполагат с правото да откажат да одобряват новите общи условия, когато изменението в тях е в резултат на предписание или напътствие на способен орган на власт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР