Търговец на кучета отглежда близо 300 животни от различни породи

...
Търговец на кучета отглежда близо 300 животни от различни породи
Коментари Харесай

300 кучета живеят заедно със стадо крави в незаконен развъдник

Търговец на кучета отглежда близо 300 животни от разнообразни породи в едно помещение в ямболското село Маломир, в противозаконен разплодник. Те живият в нещо като кафези при ужасни условия дружно с крави.

Собственик е Христо Манолов, който има десетки разгласи в интернет, посредством които продава кучета. Цената е сред 250 и 700 лева, оповестява.

В телефонен диалог, мислейки, че приказва с клиент, той разгласи, че има над 200 кучета и може да предложи всевъзможни породи. Казва, че живее в София, а родителите му се грижат за животните.

Пред камера в противозаконния разплодник родителите на Манолов са безапелационни, че животните не се продават.

Кметът на селото Йордан Тодоров признава, че развъдникът съществува от 10 години. Никой обаче не е подал сигнал против него. Това е частен парцел, не мога да вляза, оправдава се кметът.

Имало единствено една инспекция на контрольор от Националната организацията за приходите (НАП) поради противоречие сред собствеността на Манолов и заявените от него доходи.

Според Миглена Дерменджиева става въпрос за изключителна свирепост към животните и би трябвало незабавно да се подаде сигнал към Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), която управлява развъждането на животни, и към прокуратурата. Кучетата би трябвало да бъдат конфискувани и да им се откри бързо притежател, прикани Дерменджиев.

Това не е единственият противозаконен разплодник в страната, има десетки сходни, разяснява Явор Гечев от фондация „ Четири лапи ”. Сега е моментът БАБХ да покаже, че може да работи като надзорен орган, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР