Тардар Соус, по-известна като Намръщената котка, която преди няколко години

...
Тардар Соус, по-известна като Намръщената котка, която преди няколко години
Коментари Харесай

Домашните любимци, които направиха стопаните си милионери

Тардар Соус, по-известна като Намръщената котка, която преди няколко години се трансформира в интернет звезда, неотдавна завоюва 710 000 $ в дело за авторско право в Калифорния.

Причината - американската компания за кафе Grenade употребява нерегламентирано изображението на котката върху няколко от продуктите си, въпреки по контракт то да би трябвало да стои единствено върху една студена напитка (т.нар. Grumppuccino).

 Намръщената котка и стопанката й Табата Бъндсен
Източник:

Намръщената котка и стопанката й Табата Бъндсен

Обезщетението ще бъде изплатено на стопанката й Табата Бъндсен, която към този момент направи положение от своя домакински любим. Още през 2014 година се появиха информации, че Бъндсен е получила 90.3 млн. $ от редица търговски покупко-продажби и артикули, в това число най-продаваните книги и филм.

Намръщената котка е един от многото домашни любимци, които донесоха цяло положение на притежателите си. Живеем в епохата на интернет и към този момент е доста по-лесно за притежателите на домашни любимци да покажат своите сладки и странни животни, като мнозина си от тях се възползват от това, с цел да си обезпечат доходоносни спонсорски покупко-продажби.

Ето някои от домашните любимци, които направиха стопаните си милионери:

Еди от сериала " Фрейзър " - 3.2 млн. $

 Снимка 336502
Източник:

Мууз, прочут на екрана като Еди, беше Парсън Ръсел Териер в телевизионния сериал " Фрейзър ", който получи ролята след 6 месеца образование. Способността му да поправя артиста Келси Грамър, който играеше основната роля, с дълъг, изострен взор - който се трансформира в нормалната смешка на продукцията - способства за наемането му.

Комедийният сериал беше доста сполучлив и продължи цели 10 години, а Мууз печелеше по 10 000 $ на епизод. Така кучето натрупа благосъстояние от 3.2 млн. $. През 2006 година домашният любим си отиде от този свят, оставяйки благосъстоянието си на стопанката си Матилде Халберг, обучител на кучета в Лос Анджелис.

Пал - 2.7 млн. $ годишно

 Снимка 336503
Източник:

Пал е дългокосместото Коли, което играе основната роля в телевизионната и кино поредност " Ласи ". Първият му филм е " Ласи се връща у дома ", следван от още 6 кино продукции, чиито основен воин е симпатичното куче.

По време на филмовата си каерира Пал печели по 4000 $ седмично, които през днешния ден се равняват на към 51 000 $ на седмица или 2.7 млн. $ годишно. Кучето почива през 1958 година, оставяйки извоюваното на притежателя си Руд Уедъруакс.

Померанът Бу - 1 млн. $ годишно

 Снимка 336504
Източник:

Бу, 11-годишният Померан, който се трансформира в интернет сензация през 2010 година, има 17 млн. почитатели във Фейсбук. След като на симпатичният пухчо натрупа 5 млн. почитатели, издатели предложиха на стопанина му преференциална договорка: издаването на книга с картинки, наречена " Бу: Животът на най-сладкото куче на света ", която се продава за към 12 $.

През 2012 година Boo стана дипломат на самолетната компания Virgin America, отговарящ за " формалната връзка с домашни любимци ", участвайки в акции, предопределени да дават препоръки на хората, пътуващи с техните домашни любимци.

Славата на Бу носи по към 1 млн. $ годишно на стопанката му Айрийн Ан.

Лил Бъб - 20 000 $ годишно

 Снимка 336505
Източник:

Друга интернет звезда - Лил Бъб също е доста печеливша. Вечно оплезената котка джудже е благосъстоятелност на Майк Бридавски, който продава многообразие от артикули: играчки, чаши, календари и торбички, свързани с нея. Тя се появява в киното и малкия екран и прави няколко срещи с почитатели всяка година.

Макар точната сума, която сладкото сиво коте е донесло на стопанина си, да не е известна, се счита, че то печели по 20 000 $ годишно единствено от YouTube. Печалбата е задоволително огромна, с цел да може Бридавски да напусне работата си и да подари стотици хиляди долари на благотворителни организации за отбрана на животните.

Кучето Пъдси - 1.4 млн. $

 Снимка 336506
Източник:

Пъдси и стопанката му Ашли завоюваха шестия сезон на " Англия търси гений " през 2012 година, с помощта на триковете и танцовите благоприятни условия на кучето. Впоследствие той взе участие в няколко телевизионни шоута, като играч и арбитър, театрални представления и даже взе участие в личния си филм " Пъдси ", който излезе през 2014 година

Пъдси бе приспан през юли предходната година, откакто се откри, че страда от рак на кръвта. По време на живота си симпатичното куче завоюва 1.4 млн. $. Половината от тях пристигнаха от спечелването на " Англия търси гений ", а останалата част - от присъединяване в пантомима и авторски права на книга, отдадена на него.

Маймуната Кристал - 108 000 $

 Снимка 336507
Източник:

Кристал, 23-годишната женска маймуна капуцин, взе участие в няколко кино лентата като " Нощ в музея ", " Опашати сватовници " и " Поредният ергенски запой ".

Тя изигра и доктор Рицо в сериала " Животинска процедура ". За ролята си в сериала Кристал получаваше по 12 000 $ на епизод или общо 108 000 $, защото се излъчиха единствено 9 епизода от него.

Другите й доходи не са известни, само че евентуално са в размер на стотици хиляди долари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР