Танзания възложи на медицински експерти да разследват появата на мистериозна

...
Танзания възложи на медицински експерти да разследват появата на мистериозна
Коментари Харесай

Разследват появата на мистериозна заразна болест, взела жертви

Танзания разпореди на медицински специалисти да проверяват появяването на мистериозна заразна болест, взела към този момент пет жертви в страната, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

Болестта е открита в " седем души, развили следните признаци: тресчица, повръщане, кръвоизливи и бъбречна непълнота ", посочи нощес здравното министерство в официално съобщение.

Експерти са изпратени в района Кагера на границата с Уганда, с цел да създадат изследвания в тази връзка. От пациенти и умряли са взети проби за да се дефинира произходът и характерът на болестта, уточни в официално съобщение Тумайни Нагу от здравните управляващи, като прикани популацията да резервира успокоение.

Случаят бе предшестван от епидемиологичен гърмеж на Ебола в Уганда, траял четири месеца и лишил живота на 55 души. През януари Уганда съобщи, че епидемията е завършила.

Миналата година в Танзания избухна зараза от лептоспироза и трима заболели починаха. Тази бактериална болест се предава на индивида посредством вода и храна, инфектирани с урина от инфектирани животни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР