Тъмните кръгове под очите най-често издават преумората и липсата на

...
Тъмните кръгове под очите най-често издават преумората и липсата на
Коментари Харесай

Кои храни, витамини и минерали да използваме срещу тъмни кръгове под очите

Тъмните кръгове под очите най-често издават преумората и неналичието на сън, само че както и незадоволителната грижа за кожата – пропускане на слънцезащитата, околоожна грижа, дехидратация и така нататък Разбира се, от време на време причинителите са напълно разнообразни, а може да са обвързани и с гените ни. 
Освен с добра и качествена козметика, тъмните кръгове можем да понижим, като консумираме артикули с болезни субстанции в състава, които им повлияват.

Как да използваме хранителни артикули против тъмни кръгове?
 Тези три съставки отстраняват тъмните кръгове под очите ВЕДНАГА! Тези три съставки отстраняват тъмните кръгове под очите ВЕДНАГА!
Тъмните кръгове и торбички под очите са проблем, с който от време на време е мъчно да се оправим. Недоспиването, гените, неправилното хранене с...

Домати

Доматите са богати на антиоксиданти и ликопен, който е картеноиден пигмент. Ликопенът е прочут с действието си върху кръвообращението, той пази кръвоносните съдове и въздейства удобно на тези под очите, като усъвършенства кръвообращението в тази зона.

Краставици

Всички знаем за слагането на краставици върху очите, което работи успокояващо и отстранява умората. По този метод редуцираме и подпухването на тази зона, само че знаехте ли, че и самата консумация на краставици въздейства удобно на естетическата ни визия? Зеленчуците и съответно в тази ситуация – краставиците, съдържат огромно количество вода, което спомага хидратацията на тази зона и се включва в битката против тъмните кръгове.

Освен това, краставиците са богати на силициев оксид, който пък се включва в синтеза на колаген, който има задачата да ни защищава от бръчици. И въпреки всичко, потреблението на вода си остава един от най-хубавите способи за битката със стареенето и грижата за кожата.
 Махнете сенките под очите с тези техники! Махнете сенките под очите с тези техники!
Сенките под очите постоянно са били камшик за тези от нас, които ги имат. Те са неприятни, грозни и оставят неприятно възприятие на безсилие. А...

Сусамови семена

Сусамовите семена съдържат доста антиоксиданти и витамин Е, които спомагат за унищожаване признаците на отмалялост и изнемощялост. Тях може да консумирате и под формата на тахан, защото свойствата им се резервират.
Горски плодове

Горските плодове също са богати на антиоксиданти, а съответно боровинките, къпините и касисът са богати на антоцианин – пигментира храната в разнообразни лилави, сини и черни нюанси. Освен това, той доставя нужния О2 на тъканите и се грижи за достатъчния приток на кръв към очите ни. Малините и ягодите също са потребни и играят роля за подобряването типа на кожата.

Хранителни детайли, които могат да оказват помощ

Освен избрани храни, които изброихме, има и хранителни детайли, които могат да оказват помощ в битката с тъмните кръгове. Такива са да вземем за пример желязото, витамин В12, витамин К, витамин С. Те усъвършенстват цялостното ни положение, като ни дават сила, усъвършенстват кръвообращението и циркулацията, усъвършенстват цялостния тип на кожата. А за витамин С особено ще кажем, че е най-хубавият в грижата за кожата – усъвършенства тена, изсветлява пигментни петна, защищава от фотоувреждане, подкрепя синтеза на колаген и стяга кожата. Той е и съществена съставна част в редица серуми и артикули за грижа за кожата и околоочната зона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР