Там тя разказала, че след като забременяла, била подложена на

...
Там тя разказала, че след като забременяла, била подложена на
Коментари Харесай

Грозни сцени между семейство, жената е в тежко емоционално състояние


Там тя разказала, че откакто забременяла, била подложена на неправдоподобен душевен и физически тормоз от мъжа си, защото не желал детето. Започнал да излиза с другари и да се прибира по късни доби. Напрежението в фамилията ескалирало още повече след раждането. Момченцето плачело по цели нощи. " Махни го отсам, не мога да се наспивам. Не ставаш за майка ", крещял мъжът.

Съпругата му държала пеленачето на ръце и се опитвала да се защищити от разярения си брачен партньор, който я удрял с юмруци и блъскал главата й в стената. При един от свадите стъпил с крайник върху шията й и за малко щял да я задуши. Жената търпяла от боязън за живота си. Побоят на улицата обаче и отвличането на детето прелели чашата. 

" В момента майката е в тежко емоциално положение. Оказваме й безвъзмездна психическа и юридическа помощ. Нашите юристи заведоха две каузи - за бракоразвод и по закона за отбрана от домашно принуждение ", изясни консултантът от правозащитната организация Любомира Цъцарова. Тя добави, че от предишния месец в Пловдив действа приемна за жертви в незабавното поделение на УМБАЛ " Св. Георги ".

Идеята е дамите, на които се оказва здравна помощ след побои, на място да бъдат съветвани какви стъпки могат да подхващат. В центъра работят психолози и юристи. Екип от правозащитната организация е обучил и лекари от болничното заведение по какъв начин да разпознават белезите от домашно принуждение. До останалите огромни лечебни заведения в Пловдив са изпратени уведомителни писма, че могат да насочват потърпевши дами към приемната в " Св. Георги ", написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР