Тълпа от привърженици на кмета на Несебър Николай Димитров го

...
Тълпа от привърженици на кмета на Несебър Николай Димитров го
Коментари Харесай

Протест посрещна кмета на Несебър пред Общинския къвет

Тълпа от последователи на кмета на Несебър Николай Димитров го чакаше пред постройката на Общинския съвет, където през днешния ден той бе доведен с полицейски ескорт, с цел да постави клетва. Димитров е в ареста в София поради обвиняване за пазаруване на гласове. Днес бе конвоиран до Несебър, с цел да встъпи в служба. Протестиращите го посрещнаха с крясъци " Искаме си кмета ".
За тържествената гала в Общинския съвет белезниците на Димитров бяха свалени, предава БНР. Клетва би трябвало да полажат и определените общински съветници, двама от които също са арестувани за пазаруване на гласове.
Сесията се организира при засилено полицейско наличие.
Организатори на митинга са Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет. Според тях хората в Несебър упорствали за освобождението на представителите на локалната власт.
След като постави клетва, Димитров може да упълномощи собствен заместител, тъй като след тържествената гала той ще бъде върнат още веднъж в ареста.
Адвокатът на Николай Димитров - Ина Лулчева, написа писмо до Специализираната прокуратура, в което изиска да бъде изменена мярката му за неотклонение, с цел да може той да встъпи в служба. Тя подсети, че става дума за либерален избор на жителите и в случай че той не може да поеме функционалностите си, то това би било сменен избор. Във второ писмо до Спецпрокуратурата Лулчева изиска неотложно той да бъде освободен от ареста, а постановлението за привличането му като обвинен за пазаруване на гласове да бъде анулирано като издадено от незапознат орган, напомня БНР.
Адв. Лулчева съобщи, че ще напише молба и до основния прокурор, както и до Инспектората на Висш съдебен съвет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР