Талибаните са убили високопоставен командир на Ислямска държава, за когото

...
Талибаните са убили високопоставен командир на Ислямска държава, за когото
Коментари Харесай

Талибаните убиха висш командир на Ислямска държава в Афганистан

Талибаните са умъртвили почитан пълководец на " Ислямска страна ", за който се твърди, че е възнамерявал набези против дипломатически задачи в столицата на Афганистан, съобщи Агенция Франс Прес.

Насилието в Афганистан внезапно понижа, откакто талибаните завзеха властта през август 2021 година

Но през миналата година сигурността се утежни, когато се стигна до поредност от набези с всеобщи жертви, за които отговорност пое районният клон на " Ислямска страна ".

Талибанските сили са умъртвили Кари Фатех, районния " началник на разузнаването и интервенциите " на ИД, по време на интервенция в неделя вечерта, съобщи представителят на талибанското държавно управление Забихула Муджахид.

Taliban forces killed a top ISIS commander who allegedly planned attacks against diplomatic missions in ’s capital, a government official says.
— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng)
Фатех " директно ръководеше неотдавнашните интервенции в Кабул, в това число против дипломатически задачи, джамии и други цели ", съобщи Муджахид.

Според изказването при интервенцията против клетката, основана в кабулския регион Хаир Хана, е бил погубен още един член на ИД.

Жителите на този квартал са съобщили за мощна пукотевица в неделя вечерта.

В отчет на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от юли 2022 година Фатех е разказан като основен водач на ИД, претрупан с военни интервенции в регион, обхващащ Индия, Иран и Централна Азия. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР