Талибаните поеха контрола над град Джалалабад, административен център на провинция

...
Талибаните поеха контрола над град Джалалабад, административен център на провинция
Коментари Харесай

Талибаните вече контролират и Джалалабад


Талибаните поеха контрола над град Джалалабад, административен център на провинция Нангархар в Източен Афганистан, заяви „ Ройтерс “. По информация на афганистански чиновник в завладения град " конфликти не се организират в Джалалабад в този момент, тъй като губернаторът се е предал на талибаните ". Длъжностното лице означи, че градът е предаден, с цел да се избави живота на цивилни, споделя БНР.

Талибаните поеха контрола над всички основни градове в Афгатистан като се изключи столицата Кабул. Президентът Ашраф Гани е изправен пред избор да избяга. или да се бори до дъно за задържане на столицата, разясняват наблюдателие

Служители от посолството на Съединените щати в Кабул са напуснали града тази заран с шест огромни военно -транспортни самолета.

Повече от 250 000 души от страната са потърсили избавление в Кабул, откъдето пък западните страни се пробват да изтеглят своите жители.

Германия приготвя евакуацията на своите към 100 жители от Афганистан. Още в понеделник би трябвало да стартира военна интервенция, планувана в началото за края на месеца.

Правителството на Чехия също съобщи, че е решило да изтегля своето посолство в Кабул и даде обещание помощ на своите афганистански сътрудници.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР