Талантливи български артисти и учени превръщат зрителите в Айнщайн за

...
Талантливи български артисти и учени превръщат зрителите в Айнщайн за
Коментари Харесай

Артисти и учени превръщат зрителите в Айнщайн за един час с помощта на AI

Талантливи български актьори и учени трансформират феновете в Айнщайн за един час благодарение на изкуствен интелект по време на интерактивния мултидисциплинарен театър „ Как да се превърнеш в Айнщайн за един час ”.

 „ Как да се превърнеш в Айнщайн за един час ” е на 7 март от 19:00 на Сцена Дерида

Моноспектакълът по текст и осъществяване на Димитър Узунов, сплотява знанията и гениите на няколко известни актьора и учени, които ще потопят публиката във фантастичния свят на физиката и ще я създадат главен участник в действието. Автор на музиката е известният и обичан музикант Никола Груев - Котарашки, видео-сценографията е дело на изявения сценограф Никола Налбантов, който неотдавна бе номиниран за премията “Икар ”, а теоретичен съветник и гласът на изкуственият разсъдък Айни е едно от най-разпознаваемите лица от сферата на астрономията и астрофизиката у нас - доцент доктор Владимир Божилов.

Готови ли сте да приемете предизвикването и да се приготвите за бъдещето?

„ Как да се превърнеш в Айнщайн за един час? ” е занимателен и занимателен роман за творчеството на един от най-изявените и креативен мозъци на човечеството. Представлението споделя за правилата и аргументите, обуславящи гения му. А те се оказва, че могат да бъдат приложени във всяка област на човешката активност! В представлението ще видите и прегледен образец за това по какъв начин изобретателния човешки разум може да впрегне AI технологиите даже в разказването на любопитна и забавна история като този театър.

 „ Как да се превърнеш в Айнщайн за един час ” е на 7 март от 19:00 на Сцена Дерида

Авторите на спектакъла имат амбициозната задача да трансфорат за един час всеки един от публиката в специалист по креативност.

„ Много хора считат, че да си изобретателен е мъчно и е гений, който единствено някои късметлии имат по рождение. Съвременната просвета потвърждава, че това не е по този начин. Креативността и изобретателното мислене са умения, които сполучливо може да развие всеки един от нас ”, споделя Димитър Узунов.

Част от екипа на “Как да се превърнеш в Айнщайн за един час ” са още: актрисата Ванина Кондова (в ролята на женския неестествен интелект); Елена Гамалова (визуална идентичност) и операторът Радостин Найденов.

Спектакълът ще се случи на 7 март (четвъртък), от 19:00 на Сцена Дерида, (ул. Цар Самуил 32, София). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР