Тактически учения на море започнаха днес екипажите на четири кораба

...
Тактически учения на море започнаха днес екипажите на четири кораба
Коментари Харесай

Бойни кораби тренират защита от ядрено оръжие в Черно море

Тактически учения на море започнаха през днешния ден екипажите на четири кораба от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби - Военноморски сили, оповестиха от Министерство на защитата. Екипажите на военните кораби ще упражняват отбрана на плавателните съдове от въздушен съперник, избавяне на човек зад ръб и пукотевица по спонтанна цел, както и отбрана от нуклеарно, химическо и биологическо оръжие.

Екипажът на базов миночистач " Шквал ", с пълководец капитан III сан Христо Генчев, плава за осъществяване на тактическо обучение на единичния транспортен съд. Основният набор от задания, които военнослужещите извършват, са свързани с битката с минното оръжие, планирането и провеждането на противоминни интервенции. Едновременно с това екипажът покачва подготовката си за ръководство на кораба при корабоплаване в теснини и в регион с интензивно мореплаване, за спешно ръководство на кораба, за избавяне на човек зад ръб, както и за отбрана на кораба от въздушен съперник с фактическо потребление на оръжието посредством осъществяване на пукотевица по спонтанна въздушна цел.

Екипажите на рейдовите миночистачи " Капитан-лейтенант Кирил Минков " и " Капитан-лейтенант Евстати Винаров " организират взаимно корабоплаване. Те ще извършват задания по ръководство на група кораби при потребление на оръжието и техническите средства в полза на типовете защити и отбрани, както и за отразяване на офанзивите на въздушен съперник от корабно съединяване и заличаване на сектор от минно заграждение от трална група с контактни тралове.

Екипажът на военния транспортен съд " Сириус ", с пълководец лейтенант Николай Петров, организира тактическо обучение на море, по време на което военнослужещите ще проведат тренировки за битка за живучест на кораба, отбрана от нуклеарно, химическо и биологическо оръжие и отразяване на офанзивите от въздушен съперник посредством осъществяване на пукотевица по спонтанна въздушна цел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР