Таксиметровият бранш заяви, че прекратява протестните действия в София. От

...
Таксиметровият бранш заяви, че прекратява протестните действия в София. От
Коментари Харесай

Таксито по-скъпо с 15%, било антикризисна мярка

Таксиметровият отрасъл съобщи, че приключва протестните дейности в София. От там желаеха да има 20% нарастване на услугата. Демонстрациите бяха прекъснати, откакто Столичният общински съвет одобри предлагането такситата да нарастнат в столицата, само че с 15% от началото на новата година.

Председателите на таксиметровия отрасъл са получили увещание, че в отчет, който ще се прегледа в Столичния общински съвет през днешния ден, е заложено такова нарастване на цените.

" Преди към месец таксиметровият отрасъл и синдикатите в автомобилния транспорт на таксита в София желаеха нарастване от 20%, тъй като те нямат виновност за инфлацията. За да се избегнат злоупотребите е значимо да се дефинира оптималната цена. Лично аз съм срещу общините да дефинират минимална цена. Редуцирахме настояването на сектора до 15% нарастване. В момента минималната цена е 1,05 лева, на процедура нарастването значи 1,21 лева ", съобщи зам.-председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков в ефира на " България заран ".

По думите му не е правилно, че Столичният общински съвет се грижи прекомерно за таксиметровия отрасъл.

" Това е антикризисна мярка. 300 лева е минималният налог, който е очакван по закон и общините. Загуба за общинския бюджет няма ", добави Зарков.

" Радарните табла дават резултат. Затова и с сътрудниците внесохме отчет, който обгръща редица ограничения, защото всички би трябвало да си дадем сметка, че пътната сигурност няма една избрана мярка, с цел да намалеят пътнотранспортните катастрофи. Радарните табла няма единствено да ни демонстрират като сме надвишили допустимата скорост, а ще има статистически благоприятни условия - да записват постоянно, когато е нарушен законът и превишена скоростта ", уточни зам.-председателят на транспортната комисия към СОС. Неговото мнение е, че общините е наложително да оказват помощ в битката с нарушаванията.

" Ние настояваме общините да се включат в санкционния режим там, където ние имаме построена инфраструктура. Столичната община има в пъти повече камери от " Пътна полиция ", сподели още Зарков пред Bulgaria ON AIR.

" Има закъснение на стартирането на трасето на трамвай номер 5, тъй като имаше усложнения, свързани с осъществяването на самия обект ", уточни гостът и заключи, че уверението, което имат от зам.-кмета Джоргов е, че то ще бъде пуснато още в идващите седмици.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР