Таксиметровите шофьори в София готвят масов протест, след като снощи

...
Таксиметровите шофьори в София готвят масов протест, след като снощи
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори готвят масов протест

Таксиметровите водачи в София готвят всеобщ митинг, откакто нощес техен сътрудник бе погубен в столичния кв. " Разсадника ". 

34-годишният Христо Трайков е бил обичай от различен водач на пътя. По случая бързо бе арестуван престъпно проявен 23-годишен мъж.

Десетки водачи обаче се събраха на митинг пред столичното 3-то РПУ, а по-късно блокираха и " Орлов мост ". Тази заран блокадата е вдигната, само че Националният таксиметров профсъюз е подготвен за още протестни дейности, разгласи ръководителят Красимир Цветков пред БНР.

" Изключително доста ще внимаваме за развиването на този случай и ограниченията, които оттук насетне прокуратурата ще предприеме по отношение на убийците на сътрудника ни. Обмисляме какви да бъдат тъкмо продължаващите ни дейности в идващите дни и чакаме до часове да излезем с съответни претенции по отношение на промени на нормативната уредба, обвързвана с оборудването на такситата във връзка с сигурността на сътрудниците - паник бутон, видеорегистратори, връзка със 112, реагиране на полицейските органи при проблеми и по този начин нататък ".

В митинга ще се включат освен столичните водачи, само че и техни сътрудници от цялата страна.

" Имахме подобен еднакъв случай с сътрудник от Ямбол, който за благополучие е жив и здрав. Пред една-две седмици му беше делото на Върховен касационен съд. Там се опита прокуратурата да потули нещата ", споделя зам.-председателят на синдиката Петър Владимиров пред медиите тази нощ. " Този път няма да го позволим с този сътрудник. Все отново татко на три деца. Три деца - сирачета. Каквото и да се е случило, каквото и да е станало, човещкият живот е скъп. Затова не имаме намерение да се приберем в скоро време, тъй като желаеме да си защитим правото на труд, на работа и не да ни убиват "

Според Нова ТВ Трайков е засякъл лека кола, в която са били момче и момиче. От колата изскача юноша и стартира да бие водача на таксито.

Братът на Трайков идва след позвъняване и заварва водачът пребит. Брат му примрял, пристигналите на място незабавни медици само установяват гибелта.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР