Таксиметрови шофьори отново в протестна готовност. Заради драстичното увеличение на

...
Таксиметрови шофьори отново в протестна готовност. Заради драстичното увеличение на
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори отново в протестна готовност заради високите цени на горивата

Таксиметрови водачи още веднъж в протестна подготвеност. Заради фрапантното нарастване на цените на горивата от сектора упорстват за обезщетения, защото по думите им, те не осъществят облага.

Националните таксиметрови синдикати, както и автобусните превозвачи желаеха среща с държавното управление на 12 април. Припомняме, че от 1 януари бяха увеличени цените на таксиметровите услуги, като най-ниската цена за километър пробег денем е 1.05 лева, а нощният курс е 1.21 лева

" Европейският център за транспортни политики поддържа общото възмущение против неналичието на каквито и да било политики в областта на цените на горивата и ръководството на тази рецесията. Липсата на разговор е нещо, против което ние се противопоставяме и не намираме, че увеличението на цените на една услуга на фона на инфлацията, е съответна. Понижението на петрола в последните дни не се отрази по българските бензиностанции. Оставаме с чувството, че не се води никаква политика във връзка с страната, в това число в Министерство на превоза. Само в България не се понижават акцизите. Изправени сме пред неспособност да оцеляване ", сподели Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

Тя изиска страната първо да показа ясна политики какво ще се случва в дълготраен проект.

" Най-вероятно има предпочитание този бранш да бъде закрит. Не може да се кара единствено на помощи, би трябвало ни ясна политика. Не сме просяци ", сподели Русинова.

Според Красимир Цветков от Националния таксиметров профсъюз е нужна незабавна държавна интервенция във връзка с цената на горивата.

" Проблемът породи с особена мощ преди ден - внезапният скок на горивата изправи целия транспортен бранш до обстановка близо до банкрут. Това нещо не може да продължи по този метод. Не може да излизаме от една рецесия и да отиваме в друга без липса на разговор. Не можем да компенсиране с непрестанно повдигане на цените, тъй като ще откажем клиентите ", сподели Цветков.

Притискането на бизнеса е тип корупция, добави той. По думите му на срещата с държавното управление чакат страната да контролира или замрази цените на горивата.

" Това безумство с горивата би трябвало да спре, с цел да може превозът да продължи да съществува ", сподели Цветков.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР