Такса за теглене на пенсията от банкомат въвежда Банка ДСК. ...

Такса за теглене на пенсията от банкомат въвежда Банка ДСК.

Налагат такса и за теглене на пенсия

Такса за изтегляне на пенсията от банкомат вкарва Банка ДСК. В момента тази услуга е безвъзмездна. Но от 1 януари 2022 година за изтегляне на пари от сметка, в която Национален осигурителен институт превежда пенсия, ще се ползва общоприетата такса за изтегляне от банкомат, която е 0,15% от сумата, само че не по-малко от 30 ст., написа журнал " Труд ".

Така, в случай че пенсията е 400 лева и човек си я изтегли едновременно, ще заплати 60 ст. такса. Ако пенсионерът получава по-огромна сума и изтегли два пъти по 300 лева, ще заплати 90 ст. за такси.

Някои банки към момента оферират гратис изтегляне на банкомат от сметка, открита особено за приемане на пенсия. Като за обслужване на тази сметка също няма такса. При други банки пък таксата за обслужване на сметка на пенсионери е 1,80 лева, като против това те могат за теглят гратис от банкомат, както и да заплащат без такса битовите си сметки.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Банките не престават да подвигат таксите си за обслужване на гр...

От 1 декември Банка ДСК ще събира такса предпазване в размер на 0,7% за налични средства по сметките на един човек в размер над 200 000 лева В момента такава такса има за суми над 400 000 лева От 1 ноември банката подвига и таксите за редица услуги за компаниите. Например таксата за банков превод набъбва от 4 лева на 6 лева.

Източник: expert.bg