Такова нещо не се е случвало никога, дори когато тук

...
Такова нещо не се е случвало никога, дори когато тук
Коментари Харесай

Сръбският президент прие Джокович и заяви: По-важен си от всички нас

" Такова нещо не се е случвало в никакъв случай, даже когато тук са гостували значими политици като Ангела Меркел. За първи път виждам всички секретарки, готвачи и готвачки да се струпат, с цел да видят нашия посетител, а публицистите да са на три реда. "

Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вукич, откакто през днешния ден предиобед одобри в своя кабинет международния №1 в тениса Новак Джокович. 34-годишният белградчанин не се беше появявал обществено от средата на предишния месец, когато беше депортиран от Австралия поради визови неуредици около здравното разрешение да взе участие на Australian Open без имунизация против ковид.

" Днес тук пристигна някой доста по-голям от нас, доста по-голям. Искам да кажа едно огромно благодаря, че си тук през днешния ден, че постоянно си бил с нашия народ. Това внимание демонстрира какво представляваш за Сърбия. Благодаря за огромната борба в Австралия " , добави президентът.

В отговор Джокович благодари на Вукич за топлото посрещане и изрази благодарност за поддръжката от всички институции и свои съграждани.

" Почувствах потребност да благодаря за поддръжката Ви, както и на всички държавни институции, по време на злополучните събития в Австралия. Въпреки че бях в ареста самичък, изправен пред доста проблеми и провокации, не се усещах уединен, тъй като имах поддръжката на семейство, близки хора, другари, само че и на целия сръбски народ, доброжелателни хора от района и света, които се пробваха да облекчат ситуацията ми ", съобщи Джокович.

Той уточни, че президентът, както и страната, не са били длъжни да му оказват тази поддръжка. И прикани медиите за самообладание, отказвайки да разяснява в детайли претърпяното в Мелбърн.

" Вие се изправихте и застанахте зад мен, поставяйки се компрометирана политическа позиция в границите на интернационалните връзки. Изключително признателен съм Ви за това и ще го помня постоянно. Не бяхте длъжни да го вършиме, само че благодаря, че се застъпихте за мен. Все още не съм приказвал за събитията в Австралия и няма да го направя и през днешния ден. Моля медиите за още малко самообладание. В идващите седем до 10 дни ще опиша от първо лице всичко, което ми се случи. Ще чуете и моята страна на историята. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР