Тъкмо взехме да се притесняваме от пристъп на скука след

...
Тъкмо взехме да се притесняваме от пристъп на скука след
Коментари Харесай

Меню от ченгеджийница България

Тъкмо взехме да се тормозим от припадък на досада след прекъсването на комедийния сериал " Борисов " и към този момент можем да си отдъхнем. Миксът от кадрови рокади и разкрития на обръчни схеми беше полят щедро с пикантния сос на подслушването. Не че СРС-гейтът демонстрира нещо, което не знаем, само че и сапунките са по този начин, пък се гледат. Проблемът при всеки подобен скандал у нас е един - излиза нищожно дребна част от мръсотията на прехода. 

Този път анонсът е въпреки всичко упорит - трийсет и двама опозиционни политици плюс президента и премиера. Слухтенето прилагали Държавната организация " Технически интервенции " (ДАТО) и ДАНС, само че не знаем още минавало ли е всичко през съда. Впрочем и да е минавало, май са го финтирали - въз основа на разпечатка от телефонните диалози на избрани обществени фигури са ползвали СРС на събеседниците, с които опозицията си хортувала.

Хитро - сякаш работят против корупцията във властта, само че наблюдават ходовете на опозицията. Затова не чакаме предоставената от прокуратурата инспекция да направи чудеса, откакто с бюрото за надзор на спецразузнавателните средства мълчат по тематиката с години. Но продължаваме да се чудим има ли още наивници във властта, които приказват истината по телефона. Всяка уважаваща себе си проведена незаконна група контактува посредством специфични труднопроследими приложения и употребява кодиран език. 

А и от какво толкоз да се тормозят при милиционерската ни реалност, в която дума дупка не прави и размера на кражбите е правопропорционална на тяхната ненаказуемост? Ако всички са маскари, няма да се изтрепем, я - човещинка е. След три десетилетия преход ченгетата си останаха оператор на водещата кадрова банка с голям потенциал за възпроизводство на управнически калинки. А калинките не са по работата и наблягат на слухтенето.  

Ако пък някой от " новите " бяга пред вятъра, откакто са записали раздумката му с оперативно забавни лица, простено да му е. От чисто драматургична точка сюжетът би трябвало да предлага конфликти, които да забавляват електората. Сеир да става, че без сериал от типа  " Борисов " към този момент не можем.   

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР