Тъкмо когато изглеждаше, че плновете на Microsoft за следващата генерация

...
Тъкмо когато изглеждаше, че плновете на Microsoft за следващата генерация
Коментари Харесай

Следващата Xbox конзола на Microsoft няма да ползва дискове?

Тъкмо когато изглеждаше, че плновете на Microsoft за идната генерация Xbox конзоли са изцяло ясни, се появи нова нечиста сделка. Според Джейсън Шрайър от Kotaku, компанията работи над по-достъпна версия на новата подпора, която няма да употребява дискове. Кодовото име е Lockhart.

За добием визия какво тъкмо значат горните редове, би трябвало да се върнем малко обратно във времето. В началото на 2018-а година, когато първите клюки за Project Scarlett започнаха да се появяват, изданието Thurrott допусна, че Microsoft ще пусне на пазара две устройства - Anaconda - обичайната подпора с високи спецификации и Lockhart - по-евтина и основана на облачни услуги версия с минимална местна изчислителна мощност.

 Следващата Xbox подпора на Microsoft няма да употребява дискове? По това време се смяташе, че Lockhart ще има напълно скромни спецификации - нужни само, с цел да обработват информацията от контролера, да вземем за пример. В по-късните отчети от разнообразни източници обаче фокусът на Lockhart се реалокира от устройство за стрийминг на игри към по-традиционна подпора. Когато Microsoft най-накрая показа публична информация за Scarlett по време на E3 ревюто в средата на 2020-а година, компанията не загатна за по-евтина версия. По-късно и сътрудниците от The Verge рапортуваха, че Microsoft се е отказала от Lockhart конзолата малко преди ревюто Е3.

Връщайки се към днешните клюки, наподобява че Microsoft се връща към опцията за две версии на идната Xbox подпора, най-малко на доктрина. Това напълно не значи, че ще забележим тези две устройства едновременно - в края на идната година.

Устройството, което Шрайър разказва в своя материал, наподобява много повече като обичайната местна подпора. Според разработчиците, с които той е приказвал, Lockhart ще бъде правоприемник на Xbox One S. Един от източниците е споделил на Шрайър, че Lockhart ще има спецификации близки до Playstation 4 Pro, само че ще употребява SSD притежател и по-бърз процесор от тези в сегашната генерация конзоли. Microsoft желае да предложи 1440p гейминг при 60 фрагмента за секунда с тази подпора, най-малко за множеството игри на Lockhart.

За страдание, Шрайър не споделя какъв брой ще коства тази версия на Xbox, нито по кое време Microsoft ще я показа публично на пазара. Както при множеството сходни вести, би трябвало да се отнесем със солидна доза песимизъм. Докато Microsoft не разгласи публично този план, няма гаранция, че ще забележим по-достъпна версия на Scarlett.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР