Такива мъфини гледат ли се - те се ядатНеобходими Продукти●

...
Такива мъфини гледат ли се - те се ядатНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Мъфини с орехи, моркови и лимонена глазура

Такива мъфини гледат ли се - те се ядат

Необходими Продукти

● пудра захар - ½ ч.ч
● лимонова кора - на ½ лимон
● лимонен сок - 5 - 6 с.л.
● кафява захар - 1 ч.ч.
● яйца - 2 бр.
● олио - 1/2 ч.ч.
● брашно - 1 ½ ч.ч.
● моркови - 1 ч.ч.
● орехи - ½ ч.ч.
● бакпулвер - 1пакетче
● канела - 2 ч.л
● олио - за намазване на мъфините
● брашно - за набрашняване

Начин на подготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Слагаме яйцата в купа и ги разрушаваме в купа дружно с кафявата захар. После слагаме олиото и разрушаваме. Смесваме брашното и бакпулвера и пресяваме с огромна цедилка или решето.

На елементи прибавяме брашното към кашата и разрушаваме до гладка примес. Почистваме моркова и го настъргваме на междинното по величина ренде. Вътре слагаме настърганите моркови и канелата. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка.

Слагаме вътре и орехите. Разбъркваме с лъжица всичко доста добре. Намазваме с олио формата за мъфините и набрашняваме. С лъжица разпределяме от кашата отмерено във формата. Кашата е за 12 мъфина.

Печем в загрята фурна на 170-180 градуса към 20 минути или до подготвеност. В купа слагаме пудрата захар -1/2 ч.ч и 5-6 с.л сок от лимон, разрушаваме до рядка и гладка бяла примес.

След като изстинат мъфините се прави лимоновата глазура. С лъжица взимаме от нея и на струйка с въртеливи придвижвания нанасяме върху мъфините.

Като стегне съвсем глазурата настъргваме ½ лимон с ренде и разпределяме корички отмерено върху готовите мъфини. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР