Такава криза най-новата ни история не помни. В същото време

...
Такава криза най-новата ни история не помни. В същото време
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Такава политическа криза новата ни история не помни

„ Такава рецесия най-новата ни история не помни. В същото време можем да погледнем на тази рецесия с вярата, че в този исторически миг получаваме най-мъдрите уроци. Важно е да извлечем верните поучения от тези уроци “.

Това сподели ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи и партиен водач Мустафа Карадайъ в заключителната си тирада.

„ Добре е всеки да се даде сметка, че хората не желаеха избори, а час по-скоро да се решат най-важните им проблеми. Това беше първостепенна задача на 48-ото Народно заседание и през днешния ден би трябвало да признаем, че то не съумя “, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

Според него главната причина за това е неналичието на разговор. „ Оказа се, че огромна част от политиците, повлечени от личните си партийни егоистични цели, са изгорили мостовете към останалите политически сили и са изгубили способността да водят разговор. Дотолкова са се вкопчили в опорните точки, заклеймяващи политическите им съперници, че се оказаха лишени от обикновени отзивчиви умения “, уточни още водачът на придвижването.

Той изясни, че от Движение за права и свободи правят оценка позитивно решението на президента Румен Радев да даде задоволително време на партиите да намерят път едни към други.

„ Струваше си напъните. Това е нашата оценка на политическата обстановка. Да, правилно е, че не постигнахме триумф и не можахме да излъчим постоянен кабинет. Да, правилно е, че не се справихме с политическата рецесия, цените не престават да порастват, приходите да се стопяват, да се усилва цифрата на хората, които изнемогват и едвам свързват двата края. Вярно е, че още веднъж отиваме на избори, само че се надяваме, че отиваме на избори с научени уроци и най-важното – подготвени още в предизборната си акция да проявим готовността си за разговор след изборите “, изясни Карадайъ.

Той съобщи, че политиката е на първо място отговорност. Но отговорност би трябвало да прояви и обществото, като се възползва от правото си на избор.

„ Нека главната характерност на тази предизборна акция е честният, откровеният разговор с жителите, уважението към съперниците и визията за просперираща България с почтено място на европейската и интернационалната политическа сцена “, прикани водачът на Движение за права и свободи.

„ Позволете ми да изразя увереността ни, че разсъдъкът ще надделее, и всички – и политици, и гласоподаватели, ще подходим отговорно и с възприятие на дълг в името на нов, по-добър стадий, от развиването на нашата татковина. В името на просперираща България. Бъдете здрави и триумф “, приключи Карадайъ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР