Такъв модел на ротационно правителство има в Румъния, имало е

...
Такъв модел на ротационно правителство има в Румъния, имало е
Коментари Харесай

Наталия Киселова посочи няколко „подводни камъни” за ротационен кабинет

Такъв модел на ротационно държавно управление има в Румъния, имало е преди 4 година в Израел и в Ирландия. Има три разнообразни опита, които могат да ни дадат политическа обосновка както в изгода, по този начин и против сходно схващане. Това съобщи преподавателят по конституционно право в Софийския университет " Св. Климент Охридски " доцент Наталия Киселова в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Според нея локалните, европейските избори или бюджета могат да са тестване пред този кабинет. Конституционалистът вижда метода на ръководство най-вече посредством стратегия за ръководство на държавното управление.

" Най-коректният вид е с решение на Народното събрание за стратегия за ръководство на държавното управление. Декларацията е политически документ, до момента в който решението има и нормативни последствия и ще може да се скрепи и от групите, които не поддържат държавното управление ", разясни тя.

Тя посочи няколко „ подводни камъни ”, които би имал сходен ротационен кабинет, каквото бе вчерашното решение.

„ На първо място въпросът за доверието, който ще бъде подложен във всеки миг на тестване. Става дума за две държавни управления – конституционната уредба е планувала, че държавно управление се образува към министър-председателя. Затова в Израел са приели специфичен закон, който да уреди тези въпроси, само че не са съумели да избегнат връщането на предходната рецесия ”, сподели Киселова.

Тя изясни, че при вчерашното оповестяване не е станало ясно дали ще има номинирани с изключение на Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова от ПГ в състава на държавното управление. Това би довело до по-сериозен ангажимент от за поддръжка както декларираните в Народното събрание промени, по този начин и самодейностите, които ще подхващат.

„ Това ще даде опция на двете парламентарни групи да имат болшинство в границите на идващите месеци. За да получат поддръжка от друга парламентарна група, това ще значи в границите на Народното събрание управленията на комисиите да са и отвън състава на двете огромни обединения ”, сподели доцент Киселова.

Третата заплаха пред кабинета, съгласно нея, е от поръчката на учен Денков, който във всеки един миг, когато не се съблюдават избраните договорености, може да подаде оставка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР