Такъв, какъвто беше Борисов, повече няма да се върне, но

...
Такъв, какъвто беше Борисов, повече няма да се върне, но
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов излиза от изолация. За него парвителството е абсолютна победа

Такъв, какъвто беше Борисов, повече няма да се върне, само че това е безспорна победа за него – той излиза от изолираност и измива облика си пред западните сътрудници.

Това сподели политологът Първан Симеонов в ефира на NOVA за бъдещото държавно управление с втория мандат на ПП-ДБ, за което се схванаха с ГЕРБ да има ротационен министър председател.

И от двете страни ще има доста недоволни. При ПП-ДБ драмата ще е по-голяма. Винаги измежду градските либерали е имало две крила – едни непримирими и едни колаборативни. Анализът демонстрира, че огромна част от
Демократична България доста от дълго време желае да е с Борисов.
Не се случва нещо ново, само че факт е, че непримиримата част ще се разпраши и ще си отиде, сподели той.

Трябва да следим в този момент къде е Движение за права и свободи по отношение на цялата работа, тъй като в случай че то е там – приказваме за конституционно болшинство. Трифонов и Нинова вярно се ориентираха, че няма да влязат в сметките и евентуално ще изземат част от опозиционността на Костадинов. Така отново ще се отвори една ниша за умерено говорено, където би могъл да се настани президентът Радев след края на мандата си, проучва Симеонов.

Ако прозападните либерали и балканските консерватори се съберат, това ще е солидна структура. Гешев е катализатор на това, което се случи. ГЕРБ и Движение за права и свободи взеха решение да го хвърлят от балона. Градските либерали,
хората към Христо Иванов, несъмнено са споделили:
„ ето, Борисов, в този момент ние решаваме кой ще е неприятният и кой ще е положителният “. И по тази причина Борисов може да се дръпне обратно, уточни той.
Те (ПП-ДБ и ГЕРБ – б.р.) най-вероятно са се разбрали и нещо за, там би трябвало да гледаме деликатно, сподели още Симеонов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР