Така се разваля създаденото през последните две години Коледно градчеКъщичките,

...
Така се разваля създаденото през последните две години Коледно градчеКъщичките,
Коментари Харесай

Коледен базар заменя Коледното градче в Русе

Така се скапва основаното през последните две години Коледно градче

Къщичките, които оформят Коледния пазар в Русе, към този момент се приготвят да посрещнат своите гости, разказва .

Подадени са към 40 заявки за комерсиална активност в общинските павилиони, само че след търг това право получават към 20 търговци. Тази година 4 от къщичките по традиция ще бъдат дадени безплатно на организации и сдружения с благотворителни цели и дела. Наред с местата за търговия, русенци ще могат да се възползват от услугите и на две скари. Коледният базар би трябвало да стартира активност от 28 ноември и ще продължи до 3 януари 2023 година.

Тази година обаче мястото му е променено – към този момент няма да е пред операта дружно с ледената пързалка, а на площада. Така се скапва основаното през последните две години Коледно градче, което дружно с ледената пързалка оформяше тъй наречените Коледна уличка. Там особено бе построена арка със светлинна декорация, през която да минават посетителите при влизане и излизане, с цел да има коледен дух и въодушевление. Коледното градче имаше своите гости, а търговците отчитаха положителни доходи, като в същото време взаимно си помагаха с ледената пързалка. Докато децата се забавляват, родителите разглеждаха комерсиалните обекти или хапваха по нещо на скарите.

Затова неразбиране буди въпросът за какво се трансформира нещо, което е работило и е било дейно. Досега леденото оборудване е било с бюджет от 50 000 лв., само че дружно с спомагателните разноски и консумативи, сумата е стигала до към 100 000 лв.. Винаги обаче оборудването е излизало на минимална облага.

По неофициална информация смяната на мястото е направена поради желанието на двама от търговците за нова локация. Това обаче наподобява необичайно, защото на никое място няма сходна процедура – общинската администрация дефинира местата и разпоредбите, а който желае, подава заявление и се явява на търг.

Все още има близо 2 седмици до откриването на Коледния базар и има време да се намерения по какъв начин да оживи пространството към ледената пързалка, с цел да има подобаваща коледна атмосфера и към нея.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР