Така се осигурява по-голяма възможност за маневри в преговори на

...
Така се осигурява по-голяма възможност за маневри в преговори на
Коментари Харесай

Бюджетният излишък в Германия достига €14 млрд.

Така се обезпечава по-голяма опция за маневри в договаряния на консервативния блок на немския канцлер Ангела Меркел за сформиране на нова ръководеща коалиция с демократичната, насочена към бизнеса, Свободна демократическа партия и Зелените, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Новата прогноза се основава на солидния стопански напредък и повишаващите се данъчни доходи. По-рано финансовото министерство очакваше уравновесен бюджет, въпреки че водещите немски стопански институти предвидиха предишния месец рекорден повсеместен бюджетен остатък, включващ и държавните управления на провинциите, за идващите години.

Новите упования са добра вест за консерваторите на Меркел, зелените и свободните демократи, чиито оферти ще доведат до нови разноски за към 100 милиарда евро през идващите четири години.

Поредният кръг договаряния за основаване на съдружно държавно управление в Германия, който е фокусиран върху имиграционната политика и даването на леговище, бе отсрочен за идната седмица, защото в четвъртък след 11 часа диалози страните не съумяха да се спогодят.

Министерството на финансите не е коментирало информацията на "Шпигел ", само че идващите му прогнози за приходите ще бъдат оповестени в средата на ноември.

Излишъкът ще разреши на държавното управление да покрие разноските от 7 милиарда евро, които се чакат по съглашение за нуклеарни боклуци, както и разноски на стойност 6,7 милиарда евро, свързани с мигрантите, като няма да се наложи да се черпят средства от аварийна сметка от 20 милиарда евро, основана в разгара на мигрантската рецесия през 2015 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР