Така нареченият Македонски културен клуб в Благоевград, чието откриване предстои

...
Така нареченият Македонски културен клуб в Благоевград, чието откриване предстои
Коментари Харесай

Кой стои зад „Македонския културен клуб” в Благоевград

Така нареченият „ Македонски културен клуб ” в Благоевград, чието разкриване следва на следващия ден, е иницииран и финансиран от организации с антиевропейски профил, които не са регистрирани в България.

Това заяви служебният министър председател Гълъб Донев, представен от БНР. Той, дружно с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, взе участие в церемонията на първата копка на Източната част на железопътния Коридор 8 край Куманово.



Той удостовери, че ще бъдат взети всички нужни ограничения за сигурност при откриването.

Донев обаче акцентира, че страната не може да се меси в частна самодейност и правото за свободно сдружаване. Въпросният клуб не е публично регистриран като подобен и се обитава в частен парцел.

„ Този клуб, който ще бъде открит на следващия ден в град Благоевград, е организация, която е неконституционна и тя не е записана по законите в България. Още повече финансирането на този клуб, както показа и министър председателят Ковачевски, е от организация в Канада, която има много съмнителни антиевропейски, антиамерикански, антисемитски в послания ”, разясни Донев.

Преди това министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че ще желае отваряне на формален македонски Културен център в Благоевград.

„ Утре в Благоевград отваря порти македонски клуб на частни лица и аз споделих, че искащите могат да отидат. Как е регистриран той, преценят институциите в България, по този начин както и основаването на български клубове у нас е преценка на нашите институции ”, добави Ковачевски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР