Така наречената хартиена коалиция ще отхвърли ветото на президента и

...
Така наречената хартиена коалиция ще отхвърли ветото на президента и
Коментари Харесай

Политолог: Хартиената коалиция ще отхвърли ветото на Румен...

Така наречената " хартиена коалиция " ще отхвърли ветото на президента и ще върне смесеното гласоподаване. Там нещата са ясни и няма какво да ни учуди. Към момента не виждам опция да се сформира болшинство, което да има ясната концепция по какъв начин ще ръководи. Нито ГЕРБ имаха предпочитание да ръководят, нито " Продължаваме промяната " (ПП) имат такова предпочитание сега. Те бяха длъжни да покажат, че пробват да създадат всичко допустимо да сформират държавно управление, с цел да не излязат отговорни за едни предварителни избори.

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS политологът от " Галъп " Светлин Тачев във връзка опциите да се сформира кабинет.

" И ГЕРБ, и Политическа партия са наясно, че нямат болшинство. Политическа партия доста добре знаят, че в случай че предложат кабинет и той бъде подсилен от ГЕРБ, те стават подвластни от ГЕРБ и по всяко едно време могат да бъдат неодобрени. " Червените линии " в това Народно събрание бяха начертани доста блестящо и надълбоко. Партиите, даже към този момент да желаят да образуват някаква коалиция, са наясно, че това е невероятно. По принцип постоянно има някаква опция да се сформира държавно управление, само че съгласно мен това няма да се случи и вървим към предварителни избори ", добави той.

" Няма никакъв късмет Национална движение „Симеон Втори" да се завърне и да влезе в Народното събрание. Това е мое мнение. Това са фигури, които към този момент са управлявали, и ще е доста мъчно още веднъж да го създадат. През годините е имало опити за възобновление на остарели политически обединения, като всички те са завършвали с крах ", разяснява Тачев новината за завръщането на Национална движение „Симеон Втори" на политическата сцена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР