Тъжни новини започнаха да пристигат в Кипър от спасителната операция

...
Тъжни новини започнаха да пристигат в Кипър от спасителната операция
Коментари Харесай

Откриха първи жертви от волейболния отбор от Северен Кипър в Турция

Тъжни вести започнаха да идват в Кипър от избавителната интервенция на кипърските турски момчета и девойки от учебния волейболен тим от Фамагуста, които бяха заклещени в руините на хотел в град Адъяман, Югоизточна Турция. След трагични три денонощия са открити първите починали, съобщи БНР.

Три жертви - двама учители и едно момче осмокласник от кипърско-турската група спортисти, бяха открити късно вечерта в сряда и през миналата нощ.

Днес, четвърти ден подред, избавителните екипи не престават разчистването на руините, където 32 души, от които 23 деца, към момента чакат да бъдат избавени, само че очакванията избледняват, оповестиха кипърските турски управляващи. В руините е и 13-годишният наследник на единия умрял преподавател.

Звездните тимове по волейбол за девойки и момчета на учебно заведение във Фамагуста са били на надпревари в Адъяман. Според очевидци хотелът им е паднал като " къща от карти ".

Близо 200 спасители, изпратени от кипърските турски управляващи, и родители, вземат участие в интервенцията по издирването на децата.

Общо 6 кипърски турски училищен спортни групи са се намирали в региона на бедствието, 5 от тях - към 80 деца и възрастни, се завърнаха наред с полети от Адана в понеделник и вторник вечерта.

Досега има известия за 9 починали кипърски турци в други региони на земетресението.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР