Тъжна вест в модният свят днес – на 59-годишна възраст

...
Тъжна вест в модният свят днес – на 59-годишна възраст
Коментари Харесай

Модният свят загуби дизайнера Албер Елбаз

Тъжна новина в стилният свят през днешния ден – на 59-годишна възраст умря роденият в Мароко, израелския дизайнер Албер Елбаз. Името му изгря откакто стартира да работи с марката Ив Сен Лоран, а в продължение на 14 години до 2015 година той беше отпред на фешън къща Lanvin. Причината за гибелта му към момента не е публично доказана, има информация, че е боледувал от Covid-19.

" С огромна горест научих за неочакваната кончина на Албер. Той беше извънредно топъл човек, доста надарен, с изключителна визия, възприятието му за хубост и съпричастност ще оставят незаличима диря ", съобщи в официално съобщение Йохан Руперт, президентът на групата за първокласни артикули " Ришмон ". Руперт написа още:

“Загубих освен сътрудник, само че и обичан приятел… Винаги съм се впечатлявал от неговата просветеност, сензитивност, благотворителност и безотговорно творчество. Той беше човек с изкючителна топлина и гений, както и своя лична визия, нюх за хубост и емпатия, оставящи незализимо усещане ”

През пролетта на 2021 година той се приготви за завръщане в стилния бизнес след известна пауза и стилният свят го очакваше с неспокойствие и приветства неговото завръщане. Той постоянно пропиваше работата си с такава наслада и поставяше акцента върху това да накара хората да се усещат специфични, написа списание Vogue.

„ Голяма привилегия беше да следя Албер в последното му начинание, до момента в който работи, с цел да осъществя фантазията си за„ интелигентна мода, която я е грижа “, продължава Рупърт. „ Неговата приобщаваща визия за модата накара дамите да се усещат красиви и комфортни, като съчетава обичайното майсторство с технологията - извънредно новаторски планове, които се стремят да предефинират промишлеността. “

 
Още една легенда в модата ни напусна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР