Тъжна и самотна Коледа прекара семейството на българката Цветелина Уланд,

...
Тъжна и самотна Коледа прекара семейството на българката Цветелина Уланд,
Коментари Харесай

Полицейски произвол срещу дядото на две българчета в...

Тъжна и самотна Коледа прекара фамилията на българката Цветелина Уланд, чиито деца бяха отнети от норвежките обществени служби.

Казусът, за който ви разказахме напролет, стартира с развода с мъжа й, който завежда дело против нея, предава bTV. Службата за протекция на децата лишава момичето на 11 година и момчето на 10 година с претекста, че са прекомерно подвластни от майка си и тя ги настройва против бащата.

Развитието през последните няколко месеца е към по-лошо – на Цветелина й е неразрешено да вижда децата си до края на януари, след това ще има право единствено на по час и половина с тях на всеки два месеца (!) и то единствено в случай че приказва с тях на норвежки, като те към този момент са дадени на бащата. Той, на собствен ред, ги е лишил от интернет и телефони и не разрешава и на приятелите на момчето и момичето да им оказват помощ да се свързват с родната си майка.

От службата „ Барневерн ” не виждат проблем в това, уточни Цветелина в студиото на „ Тази заран ”. В същото време, момичето към този момент се постанова да посещава детски психолог.

Тормозът на институциите към този момент е обхванал и родителите на българката. Преди месец татко й – Георги Попов, минал около двора на учебното заведение в Арендал, където учи едното му внуче. Навън обаче нямало никой и той траял. Човек от учебното заведение го настигнал, снимал го и, когато схванал, че е българин, се обадил в полицията.

Двама униформени пристигнали с него в квартирата му, с цел да покаже персонален документ. След това го арестували. „ Вкараха ме в една килия 2 на 2. След към 1 час споделиха „ Излезте! ”. Жената, която може би е началник на полицията там, сподели: „ Г-не, повече там да не ходите в това учебно заведение, идете си! ”, описа възрастният мъж.

Цветелина уточни, че татко й бил пуснат без пари и без телефон да се прибира 5 километра пешком на минус 3 градуса и мощен вятър. Никой не попитал дали не взема медикаменти или инсулин.

„ Съдебното решение не предлага да има среща с бабата и дядото от страната на майката, тъй като може да сътвори спор, само че няма възбрана ”, акцентира тя. Според нея сега управляващите лимитират правото на напредване на фамилията, тъй като тя живее в центъра, където е учебното заведение, и на процедура, постоянно има риск да бъде задържана – дори и да не пробва да види децата си.

Битката на българката за правото да отгледа децата си продължава в апелативния съд. По думите й управляващите загатнали, че няма да я позволен да апелира, само че откакто нейната адвокатка ясно подчертала, че казусът ще отиде в Страсбург, размислили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР