Тъжен “европейски избор: атлантици-либерали или “традиционалисти – пещерни русофобиЛатвийската политическа

...
Тъжен “европейски избор: атлантици-либерали или “традиционалисти – пещерни русофобиЛатвийската политическа
Коментари Харесай

Кой ще спечели латвийската надпревара за Европейски парламент?

Тъжен “европейски ” избор: атлантици-либерали или “традиционалисти ” – пещерни русофоби

Латвийската политическа система се характеризира с съвсем непрекъснати избори: за Сейма, общински избори, както и за Европейски парламент. Те са разпределени във времето, като предизборните акции стартират повече от шест месеца авансово.

И в случай че си спомним за президентските избори, които, макар че се организират зад кулисите на Народното събрание, а от време на време, както беше при избора на латвийския президент Валдис Затлерс, в зоопарка (споразумението за избирането на Затлерс за президент беше реализирано по време на посещаване на група латвийски политици и олигарси в Рижския зоопарк. – Ред.), тогава можете да видите, че политическият живот на републиката не затихва.

През 2022 година се организираха избори за Сейма, които бяха белязани от състезание сред латвийските политици в антируските им дейности. Кашата, която се забърка тогава с лишаването на съветски жители от позволения за престояване, към момента не може да бъде изяснена.

През 2023 година беше определен нов президент на Латвия Едгарас Ринкевич, което докара до последвалото рухване на ръководещата коалиция с присъединяване на Националния съюз. Но в този момент в републиката бушуват пристрастености към европейските избори, които ще се проведат на 8 юни. Заложено е разпределението на 9 места в Екологичен потенциал.

Основната конспирация на изборите е кой ще заеме първото място. Изпадналите от управлуващата коалиция за първи път в актуалната история на Латвия наследници на „ тевземците “ ( тевеземци се назовават представителите на основаната през 1993 година коренно дясна партия „ Отечество и независимост / DNNL “, която през 2010 година става част от даже по-дясното „ Национално обединяване " ) или в действителност ръководещата републиката „ Ново единение ".

Съгласно данните от последните социологически изследвания, оповестени от Центъра за проучване на публичното мнение SKDS, тези две политически сили са наедно, заемайки първо и второ място. 10.2 % за " Ново единение " и 10 % за " Национално обединяване " (НО).

„ означи един от депутатите в Сейма в диалог с мен.

Трябва да се означи, че номинирането на искрено „ куцата патица “ - някогашния министър-председател и актуалният началник на латвийската дипломация, западнолатвиецът Крисиянис Каринс, измежду претендентите за Европейски парламент играе против „ Новото единение “.

Факт е, че напълно неотдавна в медиите изтече информация за негови полети с частни самолети за сметка на бюджета. Което провокира извънредно отрицателна реакция в латвийското общество. Опасявам се, че даже наличието в листата на константата на латвийския персонален триумф, заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, няма да може да уравновеси такова „ куцо пате “.

Напротив, „ Националното обединяване “ показа мощна листа за изборите, чиито водачи са уважаваният дълготраен народен представител Роберт Зиле и някогашният ръководител на Сейма на Латвия и министър на защитата Инара Мурниеце. След състоялото се в Латвия под натиска на „ Новото единение “ узаконяване на партньорските връзки, на което „ Националното обединяване “ се опълчи, в този момент, по време на предизборната акция НО ще има късмет да активизира своя закостенял електорат по тази тематика.

Отбелязвам, че „ Националният съюз “ по чудноват метод съчетава в своята идеология битката за обичайни полезности (също като „ Право и правдивост “ в Полша или Консервативната национална партия в Естония) с пещерна русофобия и поклонение пред SS.

Най-омразният образец в тази тенденция е членът на борда на НO, ръководителят на Огрската регионална дума, обожател на легионерите от SS, Егилс Хелманис. От време на време той вбесява демократичната общност на Латвия с постовете си в обществените мрежи, в които се афишира против „ либерализма и глобализма “. И против самите обществени мрежи, смятайки ги за „ опасност за сигурността на Латвия “. Което обаче не му пречи да написа и разгласява постовете си в тях.

„ Националното обединяване “ е основана навътре в Латвия; неофициалната столица на НО е Огре. „ Новото единение “ се концентрира върху европейски насочените латвийци както в градовете, по този начин и в провинциите. И това събитие може да играе в интерес на „ Новото единение “.

Селският електорат в Латвия, който е гръбнакът на неправителствените организации, има дребен интерес към европейския дневен ред, което се отразява на изборната интензивност на европейските избори.

Напротив, градските и европейски насочените поданици на селата, които образуват основата на електората на „ Новото единение ”, се интересуват точно от европейските каузи и са стимулирани да вземат участие в изборите за Екологичен потенциал. Което може би ще реши изхода от конкуренцията сред „ Ново единение ” и НО на изборите за Екологичен потенциал.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24317Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед33973Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед83869Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед66472Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед41799Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед376279Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234495Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115698Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100164Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93738Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов13475Кой е отговорен за войната в Украйн
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР