СЗО препоръча на световната общност да премахне или облекчи международните

...
СЗО препоръча на световната общност да премахне или облекчи международните
Коментари Харесай

СЗО препоръча премахване или облекчаване на международните ограничения за пътуване

СЗО предложи на международната общественост да отстрани или облекчи интернационалните ограничавания за пътешестване.

Организацията акцентира неефективността на сходни ограничения, която е подбудена от опит да се предотврати интернационалното разпространяване на варианта Омикрон посредством възбрана за пътешестване.

Експертите обявиха нуждата от " анулация или облекчение на зеления документ ", защото той не носи изгоди и продължава да способства за икономическия и обществен стрес, изпитван от страните.

Що се отнася до условието на пасажерите да носят маски, да дават данни от проби за ковид или документи за имунизация, такива дейности би трябвало да се основават на оценка на риска и да не основават финансова тежест за пътуващите, считат от организацията.
свързани новини4015на 15.02.2021
СЗО счита, че не би трябвало " да се изискват доказателства за имунизация против Ковид за интернационалните пътувания като само средство или изискване за влизане в страната ", считат специалистите и прибавят, че достъпът до ваксини в света остава стеснен, а разпространяването им е извънредно неравномерно.

На десетото си съвещание преди седмица комисията заключи, че Ковид продължава да бъде изключителна обстановка за публичното здраве от интернационално значение.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР