Сямън. Възможностите за по-интензивно сътрудничество между българските черноморски общини и

...
Сямън. Възможностите за по-интензивно сътрудничество между българските черноморски общини и
Коментари Харесай

ГЕРБ: Представители на черноморските общини обсъдиха възможностите за сътрудничество с китайския град Сямън

Сямън. Възможностите за по-интензивно съдействие сред българските черноморски общини и Сямън бяха разисквани при визитата на делегация на Политическа партия ГЕРБ в китайския град, оповестиха от пресцентъра на партията . В състава на делегацията, водена от народния представител и ръководител на парламентарната група за другарство с Китай Димитър Бойчев, има представители и на трите области по продължение на черноморското ни крайбрежие – кметовете на общините Аврен, Девня, Поморие, Созопол и Царево - Емануил Манолов, Свилен Шитов, Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева, зам.-областният шеф на Добрич Красимир Николов и ръководителят на Общинския съвет в Бургас Константин Луков.
На среща с Шао Ючин, заместник-началник на външния отдел на Сямън, те се срещнаха с капацитета на морския град в югоизточната китайска провинция Фудзиен, където сполучливо се развиват електрониката, екологичните технологии, медицината и други 20% от Брутния вътрешен артикул на Сямън се образува от туризма, като се регистрират 68 млн. туристи годишно, 70% от които пътуват в рамките на страната.
Директните самолетни полети сред Европа и Китай бяха посочени като значима причина за активизирането на съдействието в региона на туризма. Шао Ючин осведоми, че все още има пряк полет от Сямън до Амстердам, а следващата година подобен ще бъде открит и до Лондон. В рамките на диалога бе маркирана и нуждата да се търси опция за пряк полет до летище в България.
„ Туризмът образува 16% от Брутният вътрешен продукт на страната ни. Българското Черноморие има значителен принос за това, защото предлага отлични условия за летен туризъм и се отличава с богато културно-историческо завещание и с доста минерални извори ”, посочи Димитър Бойчев, който е и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ-Бургас.
Акцент в диалога бяха и комерсиалните взаимоотношения със Сямън. Пристанището на града е на 15-то място измежду най-големите в света, а функциониращата безмитна зона притегля доста задгранични вложения. Като перспективна област за съдействие се очерта българското винопроизводство, защото Сямън е един от огромните вносители на вино.
Делегацията на Политическа партия ГЕРБ бе поканена да посети и жилищния комплекс „ Дзиншан ”, където се срещна с внедрените обществени услуги. Голяма част от дейностите се правят от доброволци, а QR-кодове осведомят за чиновниците, които са ангажирани с обслужването на живеещите в комплекса.
Българската делегация гостува и в парка Уйуан, който е прочут със своите мочурища, а ¼ от територията му е предпазена зона, неразрешена за гости. В парка, който е ситуиран на повърхност от 85 хектара, има повече от 50 типа редки птици и към 1000 предпазени растителни типа, над 10 от които порастват само по тези блатисти земи. Ръководството срещна гостите с напъните, полагани за поддържането на парка, който е бил изцяло опустошен в резултат на ураган през септември 2016 година, само че единствено за година е възобновен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР